Elden Ring má první významnější cenu pro hru roku. Opanoval komunitní Golden Joystick Awards
i Zdroj: FromSoftware / Bandai Namco
Elden Ring Novinka Elden Ring má první významnější cenu pro hru roku. Opanoval komunitní Golden Joystick Awards

Elden Ring má první významnější cenu pro hru roku. Opanoval komunitní Golden Joystick Awards

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 11. 2022 11:56

S blížícím se koncem roku pomalu startuje sezóna bilancování a udílení cen pro nejlepší hry roku. Jednou z prvních takových cen jsou Golden Joysticks Awards, které byly udíleny včera. Z hrstky letošních favoritů si první cenu odnesl ten, který bude ceny pravděpodobně sbírat jako na běžícím pásu - soulsovka Elden Ring.

Reklama
Reklama

  • Elden Ring získal čtyři ceny v komunitní anketě Golden Joystick
  • Bodoval i Horizon Forbidden West, Cult of the Lamb, Steam Deck, Cuphead nebo Immortality

Elden Ring s extrémně vysokým hodnocením na Metacritic i ovacemi hráčů rozhodně patří k nejlepším hrám letošního roku a vážněji mu bude konkurovat snad jen God of War Ragnarök, Xenoblade Chronicles 3 a výjimečně možná Horizon Forbidden West, Bayonetta 3 nebo Pentiment.

To potvrdily i Joystick Awards. Elden Ring si odnesl hned tři ocenění, kromě celkově nejlepší hry také za nejlepší vizuální design, multiplayer a výběr kritiků. Autoři ze studia FromSoftware byli navíc oceněni jako nejlepší tým roku. Sluší se poznamenat, že ocenění volí komunita klasickým hlasováním skrz portál GamesRadar+.

V dalších kategoriích bodovaly i jiné hry. Zmíněné pokračování Horizonu bylo oceněno za nejlepší vyprávění příběhu, v sekci nezávislých her bodoval Cult of the Lamb, nejlepším herním hardwarem se stal Steam Deck, ocenění pro herecký výkon vybojovala Manon Gage za interaktivní film Immortality. Mezi rozšířeními se nejvíce líbil Cuphead: The Delicious Last Course, designem zvuku nepřekvapivě zaujal Metal: Hellsinger.

Recenze Elden Ring, přejmenovaného přírůstku do série Dark Souls
i Zdroj: Tisková zpráva

Recenze Elden Ring, přejmenovaného přírůstku do série Dark Souls

15. 3. 2022 16:29
6

Už jste někdy o nějaké hře slyšeli, že se jedná o Dark Souls v daném žánru? Popularita série proslulé svou obtížností už…

Fanoušci také volili nejlepší hry na jednotlivých konzolích. Tam úřadovalo Stray (PlayStation), Grounded (Xbox) a Pokémon Legends: Arceus (Switch). Nejlepším trailerem se stal ten oznamovací pro Goat Simulator 3. Nejočekávanější hrou současnosti je celkem nepřekvapivě The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama