Elden Ring je zřejmě nejoceňovanější hrou historie. Přeskočil The Last of Us: Part II
i Zdroj: Bandai Namco / FromSoftware
Elden Ring Novinka Elden Ring je zřejmě nejoceňovanější hrou historie. Přeskočil The Last of Us: Part II

Elden Ring je zřejmě nejoceňovanější hrou historie. Přeskočil The Last of Us: Part II

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 1. 2023 13:22

Pečliví uživatelé fóra ResetEra vypočítali, že se Elden Ring nejspíš stal nejoceňovanější hrou historie, respektive hrou, která sesbírala nejvíce ocenění ve výročních anketách a cenách. V současnosti už jich má 324, což je o dvě více, než v roce 2020 získal tehdejší rekordman The Last of Us: Part II.

Reklama

  • Elden Ring už si odnesl 324 cen pro hru roku
  • To je více, než dosavadní rekordman The Last of Us: Part II

Ještě konkrétněji RPG od FromSoftware v posledních týdnech posbíralo celkem 281 ocenění od redakcí po celém světě, a navrch přidalo 43 vítězství v komunitních anketách, kde hlasovali fanoušci. Další pak pochopitelně budou přibývat, ne všude je ještě rozhodnuto a Elden Ring prakticky vždy platí za favorita. Ve výčtu nechybí ani česká média, například Konzolista, Bonusweb, Zing, Alza nebo Refresher.

Jak dopadly samotné ceny The Game Awards? Absolutním vítězem je Elden Ring, nejvíce cen posbíral Kratos
i Zdroj: The Game Awards

Jak dopadly samotné ceny The Game Awards? Absolutním vítězem je Elden Ring, nejvíce cen posbíral Kratos

V souvislosti s akcí The Game Awards jsme tradičně jako hráči i novináři zvědaví na atraktivní odhalení chystaných titulů,…

9. 12. 2022 12:15

Magazín GamesRadar upozornil na zajímavý fakt, že pro The Last of Us mnohem častěji hlasovali fanoušci (108), ale posbíralo výrazně méně cen od kritiků, kteří v roce 2020 často sahali třeba po nezávislém hitu Hades.

Vedle Elden Ringu se dařilo také God of War Ragnarök se 74 výhrami. Pak přichází velký propad ke hrám, které posbíraly jednotky celkových prvenství - Immortality (6), Pentiment , Xenoblade Chronicles 3 (obě 4), A Plague Tale Requiem, Citizen Sleeper, Vampire Survivors a Horizon Forbidden West (všechny 3). 

Jedno vítězství pak utržila celá řada dalších her včetně dost kuriózních záležitostí jako PowerWash Simulator nebo Wordle, a jistý brazilský web za nejlepší hru roku označil Just Dance 2023. Připomeňme, že jde jen o celková vítězství v kategorii her roku, do statistik se tedy nepočítají různé specifičtější kategorie ve stylu “nejlepší grafika”.

Faktem je, že udělovaných cen postupem let přibývá, mladší tituly mají tedy výhodu. O celkové hře roku brzy rozhodnete i vy, čtenáři. Komunitní Invaze 2023 vypukne již za několik dní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama