EA zakládá nové studio v Seattlu. Má tvořit open-world akce, vedou ho veteráni z Monolith
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA zakládá nové studio v Seattlu. Má tvořit open-world akce, vedou ho veteráni z Monolith

EA zakládá nové studio v Seattlu. Má tvořit open-world akce, vedou ho veteráni z Monolith

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 5. 2021 11:49

Společnost EA se konečně pouští do vod, kde má stále rezervy. Zakládá totiž zatím bezejmennou pobočku v americkém Seattlu, která má mít na starosti vývoj akčních her v otevřeném světě. Úspěch má zajistit angažmá zkušených autorů, především pak šéfa Kevina Stephense, který pracoval jako viceprezident studia Monolith a řídil vývoj Middle-Earth: Shadow of Mordor a Shadow of War.

Reklama

  • EA zakládá nové studio zaměřené na tvorbu open-world akcí
  • Šéfuje mu Kevin Stephens, veterán vývoje série Middle-Earth: Shadow of
  • Podrobnější informace (projekty, jméno) se dozvíme na podzim

Při práci se setká se svou bývalou kolegyní Samanthou Ryan, která Monolithu šéfovala od konce devadesátých let a později zastávala důležitou roli i v mateřské společnosti Warner Bros. Interactive. Od roku 2015 působí v EA jako manažerka. 

Web GamesIndustry, který s informací přišel, připomíná, že má EA dlouhodobě s žánrem akcí v otevřeném světě problémy a nikdy se mu nepovedlo do tohoto světa pořádně proniknout. „Akční adventury jsou v našem průmyslu a i pro nás v EA velice důležitým žánrem. Hráči a fanoušci těchto her jsou vášniví a je to i jeden z mých nejoblíbenějších žánrů. Nedávno jsme slavili úspěch se Star Wars Jedi: Fallen Order, a rádi bychom pobavili více fanoušků s podobnými zájmy,“ sdělila Ryan v rozhovoru. Dále zmínila i úspěchy Star Wars: Squadrons a Mass Effect Legendary Edition, na které by měl tým navazovat.

Stephens magazínu sdělil, že je studio jako takové ve velmi rané fázi fungování. Zatím prý přemýšlí nad řadou základních otázek rozvoje - jak velké hry by mělo vyvíjet, jak rychle by mělo expandovat a do jakých her nebo značek se pouštět. Zatím nevíme, zda bude pracovat na existujících IP, nebo bude tvořit své vlastní, více informací se prý dozvíme na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama