EA upřesňují podobu cross-platform multiplayeru Battlefieldu 2042
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka EA upřesňují podobu cross-platform multiplayeru Battlefieldu 2042

EA upřesňují podobu cross-platform multiplayeru Battlefieldu 2042

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 7. 2021 20:35

Nejnovější díl ze série Battlefield bude při svém vydání podporovat multiplayerové zápasy mezi současnými konzolemi a PC. Majitelé starších konzolí PlayStation 4 a Xbox One budou vzhledem k technické odlišnosti verzí a odlišnému počtu hráčů navzájem spojováni ve vlastní verzi cross-platform multiplayeru.

Reklama

  • Battlefield 2042 nabídne cross-platform multiplayer i přenášení zakoupeného obsahu
  • Vedle propojení hráčů na PC a současných konzolích poskytne i separátní spojení hráčů na konzolích starší generace

V blogovém příspěvku vydavatele jsme se kromě způsobu propojování hráčů dozvěděli i o plánované implementaci mechanismu „cross-commerce“. Tato funkce umožní , že jakákoli koupě uskutečněná na PC, PlayStationu či Xboxu bude volně, a bez dalšího placení, přístupná i na všech dalších platformách, kde hráč hru vlastní. 

Souběžně s tím bylo potvrzeno, že veškerý obsah, kterého dosáhneme na jedné platformě, půjde bez větších problémů přenášet i na zbylé z nich. Vlastní účast v rozšířeném multiplayeru mezi platformami bude pak čistě věcí hráčovy volby.

První test cross-platform multiplayeru uskuteční vývojáři už koncem léta. Oproti plně otevřenému betatestu, jenž následně uvede říjnové vydání, půjde ovšem o relativně uzavřenou akci, vítající namísto davů pouze pár tisíc šťastlivců. 

Do zmíněného technického testu se můžete registrovat na tomto odkaze. Jedinou podmínkou pro osobní účast je vlastnění PC, PS5 nebo Xbox Series X|S, neboť starší generace bude z prvního kola testování prozatím vynechána.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama