EA ukončuje vývoj a podporu mobilních verzí Apex Legends a Battlefieldu
i Zdroj: Electronic Arts
Mobilní hraní Novinka EA ukončuje vývoj a podporu mobilních verzí Apex Legends a Battlefieldu

EA ukončuje vývoj a podporu mobilních verzí Apex Legends a Battlefieldu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 2. 2023 10:01

Vydavatelství Electronic Arts oznámilo brzký konec mobilních titulů Apex Legends Mobile a Battlefield Mobile. První zmíněná hra neplní očekávání, ta druhá se zase nehodí do současné filozofie značky. Skončí i vývojáři Battlefieldu, studio Industrial Toys.

Reklama

  • Mobilní Apex Legends v květnu skončí
  • Ukončen byl také vývoj Battlefield Mobile, protože se titul nehodí do současného směřování značky

Společnost obě informace přinesla v rámci zveřejnění finančních výsledků. Podle studia Respawn Apex Legends Mobile dlouhodobě neudrželo očekávanou úroveň kvality aktualizací, nového obsahu i celkového zpracování. Na začátku května, tedy přesně po roce fungování, definitivně ukončí provoz. S okamžitou platností pak byla hra odstraněna ze všech distribučních platforem a byly vypnuty mikrotransakce. Autoři nicméně hráčům nevrátí investované peníze.

V případě Battlefield Mobile je na vině nová vize značky Battlefield. Ta by měla být do budoucna důkladně propojená, což se zřejmě pro mobilní titul nehodí. V tomto případě se nemluví o konkrétním datu, kdy by měla hra být vypnuta, ukončen byl ale vývoj jako takový. Mobilní Battlefield byl také dostupný od loňského roku, na trhu se tedy příliš dlouho neohřál. 

"S tím, jak se odvětví vyvíjelo a jak se formovala naše strategie vytvořit hluboce propojený ekosystém Battlefieldu, jsme se rozhodli změnit dosavadní směr, abychom co nejlépe naplnili naši vizi pro tuto sérii a splnili očekávání našich hráčů," odůvodnilo rozhodnutí EA.

Vydavatelství navíc zavřelo autory, studio Industrial Toys. To koupilo v roce 2018. Tým založený jedním z původních zakladatelů Bungie Alexem Seropianem se tak zařadí do početného seznamu studií, které pod záštitou EA zanikly.

Cal Kestis hlásí zpoždění. Star Wars Jedi: Survivor se odkládá na konec dubna
i Zdroj: Respawn Entertainment / Electronic Arts

Cal Kestis hlásí zpoždění. Star Wars Jedi: Survivor se odkládá na konec dubna

Studio Respawn chce v případě pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order odvyprávět komplexnější a temnější příběh, což je…

1. 2. 2023 07:35

Vedle toho bylo oznámeno, že došlo k odkladu očekávané akce Star Wars Jedi: Survivor.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama