EA Sports zveřejňují ratingy 22 nejlepších hráčů FIFA 22, vládne jim Messi
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 22 Novinka EA Sports zveřejňují ratingy 22 nejlepších hráčů FIFA 22, vládne jim Messi

EA Sports zveřejňují ratingy 22 nejlepších hráčů FIFA 22, vládne jim Messi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2021 18:41

Vydání dalšího ročníku fotbalové simulace FIFA se blíží, společnost EA Sports tedy tradičně začíná zveřejňovat hodnocení největších hvězd. První balíček čítá 22 nejlépe hodnocených fotbalistů světa a lze předpokládat, že hodnoty opět zažehnou plameny diskuzí nejen mezi fotbalovými fanoušky.

Reklama

  • FIFA 22 zveřejňuje hodnocení 22 nejlepších fotbalistů
  • První trojku tvoří Messi, Lewandowski a Ronaldo

Na samém vrcholu aktivně hrajících fotbalistů dle FIFA 22 stále stojí argentinská superhvězda Lionel Messi. Hráč, který po letech změnil angažmá a místo Barcelony kope v pařížském PSG, si vysloužil jako jediný celkové hodnocení 93. O stupínek horší je polský kanonýr Robert Lewandowski, který v uplynulé sezóně překonal bundesligový rekord Gerda Müllera v množství vstřelených gólů v jedné sezóně. Hvězda mnichovského Bayernu vsítila celkem 41 branek, získala řadu ocenění a honosí se atributem 92.

EA Sports zveřejňují ratingy 22 nejlepších hráčů FIFA 22, vládne jim Messi
i Zdroj: Hrej.cz

Až na třetí místo se propadl Portugalec Cristiano Ronaldo. Stárnoucí legenda, která stejně jako Messi změnila působiště a přesunula se do svého bývalého klubu Manchester United si oproti loňsku o bod pohoršila a chlubí se celkovým hodnocením 91. Podobně jako Argentinec postupně ztrácí body fyzičky, drží si ale vysokou kvalitu střelby, driblinku a tempa.

Stejné hodnocení jako Ronaldo má i belgická hvězda Kevin De Bruyne z Manchesteru City, francouzský supertalent v útlumu Kylian Mbappé, temperamentní Brazilec Neymar nebo brankářská jednička Atlética Madrid Jan Oblak. Do dvadvacítky nejlepších mimochodem prošla celá řada gólmanů, celkem sedm. Vedle Oblaka mají hodnocení 89 nebo 90 také Ederson, Courtois, Alisson, Donnarumma, Ter Stegen a Neuer. Nejlepším defenzivním hráčem je opět liverpoolská stoperská jistota Virgil van Dijk.

V seznamu má zastoupení anglická, španělská, německá a francouzská liga. Hned čtyři hráče dodává PSG i Liverpool, po třech Bayern a Real Madrid, tři hráči hájí také barvy jednoho z Manchesterů, dvě hvězdy dodal Tottenham a zbylá jména oblékají dresy Barcelony, Chelsea nebo Atlética Madrid. Je vidět, že se papírově nejlepší hráči stále koncentrují v evropských velkoklubech z lig “velké pětky”, Itálie ale z hlediska atraktivních jmen malinko zaostává. 

Těsně pod čarou zůstal například norský supertalent Erling Haaland, který si oproti FIFA 21 o čtyři body polepšil a začíná na celkovém hodnocení 88. Oficiální údaje zatím nedostal žádný český fotbalista. Nejvyššího hodnocení pravděpodobně dosáhne záložník West Hamu Tomáš Souček, nejvyšší potenciál si dost pravděpodobně udrží sparťanský talent Adam Hložek.

Souhlasíte se zvěřejněnými statistikami, nebo si podle vás někdo zaslouží více uznání, případně ostřejší měřítko? FIFA 22 vychází 27. října na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama