EA Sports se snaží uklidnit hráče, které mrzí, že v Pro Clubs ve FIFA 23 nebude crossplay
i Zdroj: EA
FIFA 23 Novinka EA Sports se snaží uklidnit hráče, které mrzí, že v Pro Clubs ve FIFA 23 nebude crossplay

EA Sports se snaží uklidnit hráče, které mrzí, že v Pro Clubs ve FIFA 23 nebude crossplay

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 8. 2022 09:13

Každoročně si tradičně na nedostatek pozornosti vývojářů z EA Sports stěžují fanoušci kariérního režimu v sérii FIFA. Přehlížený je ale i jedna část multiplayerové složky, atraktivní Pro Clubs, ve kterých hráči tvoří se svými vytvořenými jednotlivci týmy. Pro Clubs byly například vynechány z podpory meziplatformního hraní FIFA 23 (i když vyžaduje zdaleka nejvíc hráčů přítomných v jednom zápase), což fanoušky dost popudilo. Studio na to nyní reaguje.

Reklama

  • V Pro Clubs ve FIFA 23 zatím chybí crossplay
  • Autoři avizují, že ho chtějí také, jen není prioritou
  • Pro Clubs a hraní za jednoho hráče doznalo menších změn

Šéfdesignér hry Richard Walz hráče ubezpečil, že o touze po crossplayi v Pro Clubs studio ví a do budoucna se s ním počítá, respektive je funkcionalita zařazena do pipeline vývoje. Při vydání hry ale určitě dostupná nebude a je součástí budoucích úprav matchmakingu v režimech VOLTA  FUT Co-Op. Walz naznačuje, že v současnosti tvůrci spíše oťukávají možnosti crossplaye.

Další video z řady trailerů podrobněji představujících letošní ročník FIFA se zaměřuje právě na Pro Clubs, a i když je výrazně kratší, pár novinek přibližuje. Režim bude letos těsněji propojen s pouliční Volta a hráči budou při hraní obou režimů získávat zkušenostní body do stejného zásobníku. Paralelně tak budou odemykat nové kosmetické předměty v rámci Sezónních událostí. 

Mírných změn doznal RPG systém vylepšování fotbalisty. Nově bude progress probíhat napříč 100 úrovněmi, a trochu neobvykle budou mezery mezi nimi stále kratší. Hráči na vrcholu se tedy budou vyvíjet rychleji. Po zápasech titul udělí ocenění pro nejlepší hráče v konkrétních disciplínách a v matchmakingu se zase můžete věnovat klasickým skill games, aby čekání nebylo tak úmorně dlouhé.

FIFA 23 vychází 30. září na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama