EA si registruje známku EA Sports FC. Může jít o nový název série FIFA?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA si registruje známku EA Sports FC. Může jít o nový název série FIFA?

EA si registruje známku EA Sports FC. Může jít o nový název série FIFA?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 10. 2021 14:59

Redaktoři magazínu Polygon si všimli toho, že si společnost EA zaregistrovala ochrannou známku EA Sports FC. To by teoreticky mohlo souviset s nedávným tvrzením, že společnost uvažuje o možnostech změny jména fotbalové série FIFA.

Reklama

  • U britských úřadů se objevila ochranná známka EA Sports FC
  • Mohlo by jít o nový název série FIFA
  • Ta uvažuje o změně, smlouvy s asociací FIFA končí příští rok

K registraci konkrétně došlo u britských úřadů prvního a čtvrtého října. Oficiální ohlášení plánů na možné změny názvu přišlo o tři dny později, tedy sedmého října. Dle webu Gamespot zatím nebyl trademark EA Sports FC zadán ve Spojených státech, nebo o něm alespoň zatím nevíme.

To samozřejmě vůbec nemusí znamenat, že se jméno změní, respektive že populární fotbalová série ponese tento název. EA si ale mohou připravovat půdu pro rychlou oficiální změnu. Smlouvy s asociací FIFA vyprší příští rok, a společnost hráče předem upozorňovala, že se týkají především názvu. Případné změny by neměly nijak ovlivnit nabídku licencovaných lig, pohárů, jmen a obličejů hráčů.

FIFA by se navíc připojila ke své konkurenci v podobě série eFootball, která dříve nesla název Pro Evolution Soccer. PES se ale stal historií kvůli přechodu na novou generaci konzolí a novou filozofii hraní. Série totiž opustila tradici jednotlivých ročníků a nově funguje jako jedna free-to-play hra s pravidelnými aktualizacemi. Navíc by měla provazovat všechny dostupné platformy včetně mobilů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama