EA obnovila smlouvy s organizací FIFPro. Její fotbal si tak zachová jména a obličeje tisíců hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 21 Novinka EA obnovila smlouvy s organizací FIFPro. Její fotbal si tak zachová jména a obličeje tisíců hráčů

EA obnovila smlouvy s organizací FIFPro. Její fotbal si tak zachová jména a obličeje tisíců hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 10. 2021 12:35 1

Společnost EA, potažmo její sportovní divize EA Sports, uzavřela další dlouhodobou smlouvu s hráčskou organizací FIFPro. Mezinárodní federace profesionálních fotbalistů zastupuje několik desítek tisíc fotbalových profesionálů a mimo jiné spravuje použití jejich jmen a podob právě ve hrách. I do budoucna tak zřejmě budou fotbalové hry z dílen EA obsahovat bohatou nabídku skutečných hráčů s více či méně realistickými tvářemi.

Reklama

  • EA oznámila, že obnovila smlouvy s FIFPro
  • I do budoucna se tedy v jejích fotbalech objeví spousty hráčů se skutečnými jmény a obličeji
  • V ohlášení se velmi okatě vyhýbají názvu “FIFA”

„Naši hráči nám pravidelně připomínají, že jeden z nejdůležitějších prvků zážitku z her EA Sports je hluboká imerze kterou vytváří využití nejlepších soutěží, týmů a sportovců světa. Právě to je způsob, kterým stíráme hranice mezi digitálními a skutečnými světy fotbalu. FIFPro bude i nadále našim důležitým partnerem se kterým budujeme další generaci fotbalových zážitků EA Sports pro hráče po celém světě,“ slibuje fanouškům viceprezident série FIFA David Jackson.

Organizace FIFPro zastupuje zhruba 65 tisíc profesionálních fotbalistů z celého světa. Součástí organizace je celkem 63 fotbalových asociací včetně té české. Chybí mezi nimi ale řada zajímavých fotbalových států, jmenovitě Brazílie, Ekvádor, velká část Asie, Německo, Island (ten funguje jako nezávislý pozorovatel) nebo Severní Irsko. O členství stále usiluje Slovensko, Bosna a Hercegovina nebo Kanada.

EA si registruje známku EA Sports FC. Může jít o nový název série FIFA?
i Zdroj: Hrej.cz

EA si registruje známku EA Sports FC. Může jít o nový název série FIFA?

Redaktoři magazínu Polygon si všimli toho, že si společnost EA zaregistrovala ochrannou známku EA Sports FC. To by…

12. 10. 2021 14:59
EA uvažuje o tom, že změní název série FIFA. Záleží na dohodě s asociací
i Zdroj: Hrej.cz

EA uvažuje o tom, že změní název série FIFA. Záleží na dohodě s asociací

Od příštího roku bychom teoreticky mohli na trhu fotbalových her vídat nové jméno, označující zavedenou sérii. Společnost EA…

7. 10. 2021 16:06
1

Právě proto je například zajišťování virtuálních podob brazilských hráčů značně problémové a v brazilské lize běhají na trávnících smyšlení hráči. Obzvlášť Brazílie je ale z hlediska získávání práv na vyobrazení hráčů obzvlášť komplikovaná.

Na oznámení je mimochodem velmi zajímavé to, že se studio velmi obezřetně brání využití názvu “FIFA”. Minulý týden oznámilo, že uvažuje o změně názvu série, včera pak vyšlo najevo, že si zaregistrovala trademark “EA Sports FC”. Jde tedy o další indícii k tomu, že se brzy dočkáme přejmenování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama