EA mělo odmítnout tvorbu třetího Battlefrontu. Přednost údajně dostal další Battlefield
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA mělo odmítnout tvorbu třetího Battlefrontu. Přednost údajně dostal další Battlefield

EA mělo odmítnout tvorbu třetího Battlefrontu. Přednost údajně dostal další Battlefield

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 11. 2021 09:15

Star Wars: Battlefront 3 bylo údajně zamítnuto vedením Electronic Arts. S tvrzením přichází přední insider Tom Henderson, jehož přesnost informací se prokázala již u Battlefieldu 2042 a Call of Duty: Vanguard. DICE chtělo podle jeho zdrojů se sérií pokračovat, finální rozhodnutí vydavatele mělo primárně plynout z finančních nákladům spojeným s licencí.

Reklama

  • Insider Tom Henderson se vyjadřuje k šancím třetího Battlefrontu
  • Podle jeho zdrojů byla hra navržena zastoupením DICE a odmítnuta EA
  • Důvod má ležet v nutnosti dodatečného financování kvůli zpracovávané licenci

Henderson udává, že aby se Battlefront vydavateli vyplatil, musel by se prodávat o 20 % lépe než hra nezatížená licencí Hvězdných válek. Dalším důvodem, proč je tvorba druhého pokračování poměrně nepravděpodobná, je i odchod klíčových vývojářů – jmenovitě kreativní ředitel Battlefrontu 2 Dennis Bränvall či designér charakterů a hratelnosti Guillaume Mroz a Christian Johannesé. 

V návaznosti na uložení projektu k ledu mělo být rozhodnuto, že DICE naváže na Battlefield. Jeho samotného bychom se pak podle Hendersona mohli dočkat už v roce 2023, tedy jen dva roky po letošním, nepříliš dobře přijatém Battlefieldu 2042. To vše ale samozřejmě za předpokladu, že nedojde k průtahům, jež se – minimálně v posledních dvou letech – stávají novou normou herního průmyslu.

Recenze Battlefield 2042, střílečky, která ztratila svou duši
i Zdroj: Electronic Arts

Recenze Battlefield 2042, střílečky, která ztratila svou duši

19. 11. 2021 15:40
11

Oblíbená série stříleček Battlefield se vrací do přítomnosti, nebo spíše blízké budoucnosti a chce opět uzmout korunu krále…

Padlo-li zároveň slovo o letošním projektu DICE, Henderson ještě před pojetím podezření podotýká, že konceptuální příprava Battlefrontu neměla vliv na vývoj Battlefieldu 2042. Známý insider rovněž vyzdvihuje, že pod EA nyní vznikají dvě hry s licencí Hvězdných válek. V obou případech jde prý o singleplayerové tituly, jejichž hlavním hnacím prvkem je příběhová linie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama