DualSense Edge oficiálně vychází. Proč má nižší výdrž než klasický DualSense? I kvůli výrazně menší baterce
i Zdroj: PlayStation
Hardware Novinka DualSense Edge oficiálně vychází. Proč má nižší výdrž než klasický DualSense? I kvůli výrazně menší baterce

DualSense Edge oficiálně vychází. Proč má nižší výdrž než klasický DualSense? I kvůli výrazně menší baterce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 1. 2023 12:46

Právě dnes do obchodů a k prvním zájemcům míří prémiový ovladač DualSense Edge. Na něj jsme si posvítili v podrobnější recenzi, kde jsme zmínili i nižší kapacitu baterie oproti klasickému DualSense. Tu si lze vysvětlit větším množstvím funkcí, rozborka ovladače ale ukázala, že za ní stojí i čistě technické omezení.

Reklama

  • DualSense Edge je oficiálně k dostání
  • Nižší výdrž baterie způsobuje i to, že je oproti klasickému DualSense fyzicky menší

“Provozní doba bezdrátového ovladače DualSense Edge je o něco kratší než u původního bezdrátového ovladače DualSense, protože jsme do něj zahrnuli mnohem více funkcí ve stejném provedení a ergonomickém designu jako do původního ovladače DualSense,” vysvětloval výrobce Sony změny pro magazín Verge (díky IGN).

V rámci přednostního přístupu k žádnému rozebírání ovladače nedošlo, hned po vydání se ale do útrob Edge podíval australský obchod Budd's Controllers. Jeho technici zjistili, že zabudovaná baterie poměrně výrazně menší, než u klasického DualSense a má zhruba o třetinu nižší skutečnou kapacitu.

Zatímco klasický DualSense nabízí baterii o kapacitě 1560 mAh, do Edge se vešel pouze akumulátor s kapacitou 1050 mAh. To je zhruba stejná hodnota, jaké dosahoval DualShock přikládaný k předchozí generaci PlayStation 4. Pro srovnání konkurenční Xbox Elite Controller Series 2 používá zabudovaný akumulátor o kapacitě 2050 mAh. Nabízí sice méně funkcí (chybí haptická odezva a další atraktivní moderní prvky DualSense), ale slibuje až 40 hodin výdrže, což je oproti deklarovaným 4-10 u DualSense Edge opravdu výrazný rozdíl.

Oba prémiové ovladače si brzy zhodnotíme v přímém srovnávacím testu. DualSense Edge můžete pořizovat u klasických distributorů za doporučenou cenu 5990 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama