Druhý ředitel vývoje Days Gone kontruje svému kolegovi. Hra prý byla na tým příliš ambiciózní
i Zdroj: Sony / Bend Studio
Days Gone Novinka Druhý ředitel vývoje Days Gone kontruje svému kolegovi. Hra prý byla na tým příliš ambiciózní

Druhý ředitel vývoje Days Gone kontruje svému kolegovi. Hra prý byla na tým příliš ambiciózní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 12. 2022 15:39

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že ředitel vývoje Days Gone John Garvin opět zavzpomínal na neúspěch hry a z jejího neúspěchu obvinil nechápající nebo příliš woke recenzenty. Ve své kritice se ale obrátil i na technickou stránku hry. To nenechalo chladným jeho kolegu, druhého kreativního ředitele Jeffa Rosse. Ten se rozhodl obhájit řadové vývojáře studia Sony Bend.

Reklama

  • Kolega Johna Garvina krotí jeho slova o technickém stavu Days Gone
  • Studio Sony Bend prý pracovalo za hranou svých možností

Ross, v současnosti zaměstnanec Crystal Dynamics, na Sony Bend vzpomíná v dobrém. V sérii Tweetů poukázal na to, že jde o velmi talentované a schopné, ale stále poměrně malé studio. Konkrétně pro programátory mělo jít o naprosto neadekvátní výzvu a objem práce. To že vůbec vyvinulo Days Gone pak považuje za malý zázrak a studio muselo hodně překonávat své možnosti.

“Jeden vývojář sám o sobě nakódoval všechny zvuky, hudbu, zbraně, souboje na blízko a systémy přepínání jazyků. Jiný zase skutečně SÁM obstaral všechny systémy animací, fyziky, motorky i hord nepřátel - což je prostě šílené,” poznamenal. Snažil se tak vymezit proti Garvinovi, který kritizoval, že hra vyšla ve velmi rozbitém stavu.

Nepřímo tak z problémů hry obvinil výše postavený management, který na Bend naložil příliš těžkou výzvu.

Oba kreativci firmu opustili poté, co bylo zrušeno pokračování Days Gone. Titul nesplnil očekávání kritiků a výrazně neuspěl ani mezi hráči, i když si svou komunitu fanoušků našel. John Garvin v současnosti vyvíjí blockchainový projekt Ashfall.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama