druha-miza-minecraft
Minecraft Článek Druhá míza: Minecraft

Druhá míza: Minecraft

Lukáš Kunce

Lukáš Kunce

31. 7. 2012 22:32 5
Reklama

Kostičkový Minecraft je hotovým fenoménem a králem současné indie scény, a tak se nikdo nemůže divit, že se do světa bloků nezastavitelnou rychlostí valí tuny neoficiálních úprav a modifikací. Některé z nich skutečně hru obohatí, některé zas poslouží tak akorát k pobavení a tisíce dalších jsou úplně k ničemu. My pečlivě vybrali desítku z těch nejzajímavějších, svého šampiona si zvolte sami.

Sonic Ether's Unbelievable Shaders

Ke stažení: Minecraftforum

Pokud byste snad nebyli spokojeni s vizuální stránkou hry, jakože asi nejste, pak můžete svým očím udělat velikou radost a grafiku Minecraftu si zmodernizovat. Všudypřítomných kostiček a pixelů se sice opravdu nezbavíte, ale realistický způsob nasvícení a stínování vytvoří úplně nový grafický výraz. Nesmí chybět proklínaná hloubka pole s rozmazáním pohybu, nenápadné SSAO, to všechno završeno vylepšenými efekty počasí a krásným dobarvením. Hezké, ale bez pořádně výkonného stroje nepoužitelné.

Dokáže vám: že vaše grafická karta patří do šrotu

Balíčky textur

Ke stažení: Planetminecraft

O poznání méně náročným způsobem zkrášlení Minecraftu jsou právě texturové balíčky. Po celém internetu se jich válí spousty a to v různých kvalitách i rozlišeních – od primitivního 8x8 až k fotorealistickému 512x512. Pokud vám jde zrovna o co nejuvěřitelnější dojem, poohlédněte se po některém z balíků ze série LB Photo Realism Pack, ale jestli se nechcete zbavit typické minecraftí roztomilosti, skvěle poslouží cartoonový Sphax PureBDCraft nebo pohádkový Dokucraft. Vyzkoušet si můžete i řadu tématicky založených packů, mezi kterými najdete i takové pecky jako Pokecraft nebo The Eldercraft IV.

Dokáže vám: že kostka nemá jen šest tváří

TNT Mod

Ke stažení: Planetminecraft

Rádi byste svůj krásný svět přetvořili poněkud násilnějším způsobem nebo si jen chcete zkrátit cestu do hlubokého podzemí? Pak sáhněte právě po TNT Modu, který do hry hry přidá dalších 5 druhů výbušnin. Firebomb zapálí vše v dosahu, Nuke zase obstará pořádně efektní výbuch a Napalm vám před očima vykouzlí pěkně pálivou loužičku. Snem všech bombarďáků je nakonec Scatterbomb, jímž vytvořené krátery závidí i přátelé na Měsíci.

Dokáže vám: že jste TNT, že jste dynamit!

Furniture Mod

Ke stažení: Planetminecraft

Při výstavbě interiérů našich parádních baráčků jsme vždycky měli pocit, že doma máme až nepříjemně prázdno. To vyřešila až instalace Furniture Modu, který nám umožnil stavbu mnoha pokročilejších kusů nábytku. Holá okna si tak můžete ozdobit funkčními záclonami nebo žaluziemi, jídelně uděláte radost stolkem se židlemi a správnému obýváku nesmí chybět měkký gauč. Technicky pokročilejší lampičku převýší ještě lednice s mrazákem, kde si můžete snadno a rychle vyrobit unikátní kostky ledu či nezdolný obsidián.

Dokáže vám: že se whisky má pít s ledem

Pokémobs

Ke stažení: Minecraftforum

Nezanedbatelná část z vás si jistě moc dobře pamatuje na onu zlatou éru jedné naší televize, kdy rannímu programu vládli japonští Pokémoni. Seriálová dobrodružství Ashe Ketchuma doplňují i extrémně populární videohry (v říjnu očekávejme pokračování verze Black/White), sběratelské kartičky a také jeden z modů pro Minecraft. V něm můžete pochytat a následně vytrénovat zatím 25 potvůrek, ale sám autor plánuje zakomponování všech 151 Pokémonů. Správný trenér se samozřejmě neobejde bez pokéballů, unikátních přezdívek a pokémoních soubojů. Tak na nic čekejte a chyťte je všechny!

Dokáže vám: že správná volba je Pikaču

Zan's Minimap

Ke stažení: Planetminecraft

Že orientace ve světě Minecraftu není úplně snadná, o tom se už přesvědčil nejeden zklamaný dobrodruh. Ten pocit, kdy se vám nedaří najít milovaný domeček nebo jen opravdu jedinečné místo, vážně není příjemný. O řešení podobných problémů se stará přesně Zanova minimapa, která funguje... jako minimapa. Tradičně zaujímá místo v pravém horním rohu a zobrazuje svět tak, jak ho vidí rovnoběžně letící pták. Plugin zároveň funguje jako kompas a monitor souřadnic, tudíž si můžete být naprosto jisti, že se již nikdy neztratíte.

Dokáže vám: že na ptáky jsme krátký

Flan's Mod

Ke stažení: Minecraftforum

Flanův mod je pořádně našlapanou sbírkou nejrůznějších hraček. Přijde vám doprava v Minecraftu nudná, pomalá? Nasedněte do vymazlené káry nebo se staňte pilotem jednoho z mnoha leteckých prostředků. Luk a šípy vám jako nástroj smrti nestačí? Popadněte bazuku, pokropte tamější faunu legendárním Kalašnikovem nebo se vtělte do kůže zkušeného odstřelovače. A vrchol toho všeho? Zběsilé střílení po okolí v kokpitu stíhačky. Na modifikaci navíc existuje i spousta dalších variací, mezi kterými najdete i naši oblíbenou Mafii II.

Dokáže vám: že kdo střílí z luku, žije v minulosti

The Spider Queen

Ke stažení: Planetminecraft

Taky trpíte podobně silnou arachnofobií jako někteří z autorů našeho webu? Pak by váš nekladný vztah k pavoukům mohl dále prohloubit právě mod, kde se dostanete do kůže jednoho z osminožců, a bude to rovnou samotná pavoučí královna. Ta se umí chovat opravdu pavoukovsky – své oběti dokáže smotat do klubka pavučin a následně sežrat, stejně dobrá je i v kladení vajíček a lezení po zdech. Nová verze dodává nejen milé včelky, ale také mravence a vosy, proti který můžete poštvat svou pavoučí armádu.

Dokáže vám: že osm je víc než dvě... i šest

Special Armor

Ke stažení: Planetminecraft

Přestože poslední oficiální updaty Minecraftu přilétly s možností enchantovat zbraně i brnění, mod Special Armor je pořád nositelem spousty prosté zábavy. Když na vás přijde náhla chuť proletět se po okolí, jednoduše si nasaďte jetpack, pro prevenci tvrdého dopadu byste neměli zapomenout ani na obsidiánový plát. Nelíbí se vám ta malebná vesnička opodál? Odhoďte nátětlníky a oblečte si TNT vestu, které se zaleknou i ty nejpevnější budovy. A ohnivý plát? Ten zase nekompromisně spálí vše, co se vaší ctěné postavičce postaví do cesty.

Dokáže vám: že na outfitu záleží

The Art of Painting Mod

Ke stažení: Planetminecraft

A na závěr něco pro ty opravdu kreativní. Skrze malířský mod si totiž můžete své zdi zkrášlit nejen předem definovanými obrázky, ale také svými vlastními díly. S paletkou v ruce a čtrnáctkou dostupných barviček můžete na vyrobené plátno naplácat opravdu vše, co by vás mohlo napadnout, k dispozici je i několik tvarů štětce nebo kbelík barvy. Editor je samozřejmě maximálně jednoduchý, a tak se rozlučte s ideálem, že by se z vás prostřednictvím Minecraftu mohl stát nový Picasso.

Dokáže vám: že se nejlíp kreslí v plenéru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama