Drifting JoyConů lze prý vyřešit podomácku až neuvěřitelně snadným způsobem - kouskem papíru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Drifting JoyConů lze prý vyřešit podomácku až neuvěřitelně snadným způsobem - kouskem papíru

Drifting JoyConů lze prý vyřešit podomácku až neuvěřitelně snadným způsobem - kouskem papíru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 7. 2021 13:18

Konzole Nintendo Switch sice od svého vydání v roce 2017 slaví obří prodejní úspěch, stále se ale potýká s jedním velkým nedostatkem. Ovladače JoyCon stále postihuje defekt známý jako “drifting”, při kterém ovladače v klidovém stavu vysílají pohyb, jako by byla analogová páčka jemně nakloněná. Nintendo k situaci přistupuje poměrně pasivně a uživatelé se často přicházejícího driftingu bojí, zdá se ale, že jeden z kutilů našel velmi jednoduché řešení.

Reklama

  • Drifting JoyConů lze zřejmě vyřešit kouskem papíru
  • Stačí ovladač rozebrat a podložit s ním plošku pod analogovou páčkou
  • Ve videu to demonstruje kutil, který na opravu přišel

Youtubový kanál VK’s Channel totiž nahrál video, ve kterém řeší svůj vlastní problém s driftingem. Autor zjistil, že k driftingu dochází když v mechanismu analogu použité kovové komponenty nepřiléhají k sobě tak těsně, jako z výroby. V momentě, kdy okolí analogové páčky zmáčkne, senzor se vrátí do normální polohy.

Řešení je v tomto případě až překvapivě jednoduché. VK prostě JoyCon rozebere a do míst, kde nachází analogová páčka prostě a jednoduše položí malý kousek papíru nebo kartonu (zhruba milimetr tlustý). Ten vyplní prostor a netěsnost vzniklou dlouhodobým používáním ovladače a JoyCon opět funguje jako nový. VK tvrdí, že jeho ovladač, dříve postižený driftingem, takto bez problému funguje už více než dva měsíce. V další fázi videa podrobněji vysvětluje, proč k problému dochází.

Samozřejmě nezaručujeme, že oprava pomůže každému. Navíc rozebráním ovladače přichází o záruku. Pokud se vám ale rozbil starší ovladač, který už do záruky nespadá, za zkoušku nic nedáte. Oprava by měla fungovat i v případě konzole Switch Lite.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama