Dreamlight Valley vyjde v září. Přinese oddechovou hratelnost podobnou Animal Crossingu s hrdiny od Disney
i Zdroj: Disney / Gameloft
Disney Dreamlight Valley Novinka Dreamlight Valley vyjde v září. Přinese oddechovou hratelnost podobnou Animal Crossingu s hrdiny od Disney

Dreamlight Valley vyjde v září. Přinese oddechovou hratelnost podobnou Animal Crossingu s hrdiny od Disney

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 6. 2022 13:37

Studio Gameloft v rámci prezentace Nintendo Direct Mini připomnělo svůj připravovaný projekt Disney Dreamlight Valley. V něm se ve stylu Animal Crossingu vydáte do malebného městečka, kde budete na ulicích potkávat postavy z oblíbených světů Disney. Hra 6. září vstoupí do předběžného přístupu na všech platformách.

Reklama

  • Disney Dreamlight Valley od Gameloftu vyjde v předběžném přístupu v září
  • Nabídne hratelnost Animal Crossingu s postavami od Disney
  • Světy by ale měly být větší, dobrodružnější a pestřejší

Zmínky o Animal Crossingu jsou skutečně na místě, Dreamlight Valley totiž silnou inspiraci nijak neskrývá. Klíčovými prvky otevřené hratelnosti jsou péče o městečko, pěstování rostlin na vlastní zahrádce, dekorování vlastního domu nebo oblékání hlavního hrdiny. Oproti zmíněné inspiraci má ale Dreamlight Valley nabídnout o něco pestřejší možnosti vyžití mimo ústřední oblast. Hráči se můžou vypravit na dobrodružství, prozkoumávat světy ze kterých postavy pocházejí a také jim v těchto místech sem tam s něčím pomoct. Typickým příkladem je úklid odpadků ve světě, ze kterého pochází robůtek Wall-E.

Rozdíl je také v tom, že by mělo být titulní údolí dostatečně rozlehlé pro to, aby se do něj vmáčkli všichni potenciální obyvatelé. Vedle sebe tak může žít Ariel, Wall-E, Buzz Rakeťák, Mickey Mouse, Minnie, Goofy, Kačer Donald, Strýček Skrblík, Scar, Anna, Elsa, Moana, Maui, Remy nebo Stitch. Autoři pak nevylučují, že se do světa postupně podívají další postavy, nejen z původních světů Disney a Pixaru, ale třeba i ze Star Wars nebo Marvelu.

Disney láká na simulátor pohádkového života Dreamlight Valley. Kříží Animal Crossing s Kingdom Hearts
i Zdroj: Disney / Gameloft

Disney láká na simulátor pohádkového života Dreamlight Valley. Kříží Animal Crossing s Kingdom Hearts

Disney postavičky po zrušení Disney Infinity ožijí ve free-to-play hře Disney Dreamlight Valley od studia Gameloft.…

28. 4. 2022 21:45

Disney Dreamlight Valley bude v předběžném přístupu dostupné od 6. září na Steamu i konzolích Xbox, PlayStation a samozřejmě Nintendo Switch. V plné verzi by pak hra měla vyjít někdy během příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama