Dragon Age se zdá být na dobré cestě. Hra by mohla být vydána do konce příštího roku
i Zdroj: Hrej.cz
Dragon Age 4 Novinka Dragon Age se zdá být na dobré cestě. Hra by mohla být vydána do konce příštího roku

Dragon Age se zdá být na dobré cestě. Hra by mohla být vydána do konce příštího roku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 2. 2022 08:25

Dávno odhalené čtvrté Dragon Age, u něhož si pro skoupost BioWare nemůžeme být jisti ani číslovkou, mělo podle loňského prohlášení novináře a insidera Jeffa Grubba vyjít v roce 2023. To souznělo i s pozdějším dodatkem Toma Hendersona, jenž měsíc nazpátek prohlásit, že hře zbývá do finiše ještě alespoň rok vývoje. Podle aktuálních zpráv Grubba se zdá, že vývoj zdárně pokračuje. Hra by po řadě kompletních restartů vývoje mohla opravdu vyjít napřesrok.

Reklama

  • Nový díl Dragon Age může vyjít do následujících 18 měsíců
  • Vývojářům se prý daří dodržovat milníky bez větších potíží

Na základě Grubbova vystoupení v podcastu GrubbSnax se dozvídáme, že tvorba nového Dragon Age má zabrat ještě přinejmenším 18 měsíců; vývojáři údajně plní interně vytyčené cíle a daří se jim dobře. Bez pochyb jde tak o citelný rozdíl oproti valné většině předchozích 5 let, jež provázelo několik restartů vývoje.

Co nám aktuální zpráva rovněž napovídá je to, že se kromě kreativní vize začala nejspíše více stabilizovat i situace personální. Právě odliv kreativců a vývojářů obecně byl jedním z problémů, které nejenže reflektovaly, ale ve stejné chvíli i tížily už tak pohnutý vývoj Dragon Age 4. Doufejme proto, že těm nejhorším strastem je už definitivně konec.

Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare
i Zdroj: Hrej.cz

Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare

Vývoj Dragon Age 4 narazil na další problém. Vyšlo totiž najevo, že BioWare opouští kreativní ředitel Matt Goldman, který…

25. 11. 2021 08:00
2

Jen z konce loňska je radno oživit vzpomínku na nenadálý odchod kreativního ředitele Matta Goldmana, z roku 2020 na odchod výkonného producenta Marka Darraha a z roku 2019 i na rozloučení od vedoucího producenta Fernanda Mela. Zejména u prvního zmíněného Goldmana bylo opuštění studia BioWare bráno vedením za těžkou ránu. Mimo dlouholeté zkušenosti s Dragon Age pracoval např. na i značkách Baldur’s Gate, Jade Empire či Mass Effect.

Je-li řeč o hře jako takové, zde bylo již oficiálně potvrzeno, že řada postav zahlásí v novém Dragon Age svůj návrat. Kromě Solase, jehož bylo možné zahlédnout už v trailerech, se tak shledáme například i s Varricem. Po stránce designu má být hra rovněž šitá na míru singleplayerovému zážitku, a nemá tak obsahovat prvky live-service modelu, o němž se dříve hovořilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama