Dragon Age 4 nevyjde na Xbox One a PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Dragon Age 4 Novinka Dragon Age 4 nevyjde na Xbox One a PlayStation 4

Dragon Age 4 nevyjde na Xbox One a PlayStation 4

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 10. 2021 20:15

Společnost BioWare potvrdila, že při vývoji čtvrtého dílu série RPG Dragon Age nepočítá s konzolemi odcházející generace. Konzoloví hráči, kteří se těší na návrat do Thedasu, tedy budou nuceni dříve nebo později upgradovat na novou generaci.

Reklama

  • Dragon Age 4 vyjde jen na PC, Xbox Series a PlayStation 5

Informace původně vycházela z účtu jednoho bývalého zaměstnance BioWare na profesní sociální síti LinkedIn. Bývalý designér na něm uváděl, že je hra vyvíjena pouze pro PlayStation 5, Xbox Series a PC. Magazín VentureBeat následně tuto informaci potvrdil z vlastních zdrojů.

Půjde zřejmě o první titul z portfolia EA, který nedorazí na konzole staré generace. Mezigeneračně stále vycházejí sporty i chystaný Battlefield 2042. Dragon Age 4 tím zároveň nenapodobí svého předchůdce s podtitulem Inquisition. Ten totiž na konci roku 2014 vyšel vedle Xboxu One a PlayStation 4 i na tehdy dožívajících konzolích Xbox 360 a PlayStation 3.

Exkluzivita novým platformám každopádně studiu BioWare umožní vytěžit technologické možnosti na maximum. Ze strany společnosti jde o naprosto klíčový projekt. Po nepříliš povedených titulech Mass Effect Andromeda, Anthem a zrušeném přepracování Anthemu si musí s Dragon Age 4 pořádně napravit reputaci. Dle současných odhadů by hra mohla vyjít někdy během roku 2023.

Projekt Anthem Next byl zrušen
i Zdroj: Hrej.cz

Projekt Anthem Next byl zrušen

Projekt Anthem Next, který měl oživit neúspěšný looter-shooter Anthem z roku 2019 skončí v propadlišti dějin. Na Twitteru to…

24. 2. 2021 19:27
3
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama