Doom už jde hrát i na… Twitteru!
i Zdroj: Hrej.cz
DOOM Novinka Doom už jde hrát i na… Twitteru!

Doom už jde hrát i na… Twitteru!

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 10. 2021 15:41

Moderní snaha učinit každý předmět v domácnosti interaktivním a “chytrým” vede mimo jiné k tomu, že se šikovní technici a programátoři už léta snaží na jakémkoliv stroji s displejem rozběhnout legendárního Dooma. Už jsme tu měli ikonickou střílečku na tiskárnách, bankomatech, kalkulačkách a zatím nejšílenějším projektem byl Doom na těhotenském testu. Originální a tak trochu jinou metodu nyní přináší Tweet2Doom. Ke hraní Dooma už stačí jen účet na Twitteru.

Reklama

  • Díky botovi Tweet2Doom vám ke hraní Dooma stačí jen Twitter
  • Pomocí příkazů můžete hru ovládat
  • Hráči už pracují na tom, aby Dooma dohráli

Hra pochopitelně neběží přímo “ve” webu, ale uživatelé mohou skrze tweety tvořit řetězce příkazů, které robot vykoná a následně v desetisekundových pasážích hraní publikuje jako video tweet. Kompletní seznam příkazů a jejich specifika popisuje účet v připíchnutém příspěvku. Na zdi zároveň pravidelně sdílí sestřih deseti náhodných pasáží vytvořených botem.

Hráči mohou své pokusy řetězit ve vláknech Tweetů (stačí odpovědět na konkrétní “stav” hry a tak v něm pokračovat) a snaží se dosáhnout cíle společnými silami, případně se dále štěpí. Na oficiálním Githubu je také k dispozici kompletní strom všech existujících vláken, jejich větví a jednotlivých uzlů. Většina “her” skončila velmi brzy, jeden z runů čítající desítky uzlů už se však dostal celkem daleko. V současnosti se nachází v páté misi první epizody. Někteří hráči už navíc přišli na to, jak konkrétní kapitoly velmi rychle probíhat, například úplně první misi umí pomocí příkazů prolétnout za jedenáct vteřin.

Teď stačí čekat, až hru komunita na sociální síti skutečně dokončí. Pak pravděpodobně vypukne soutěž o nejrychlejší speedrun…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama