Dokumenty prozrazují další projekty studia Bloober Team
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dokumenty prozrazují další projekty studia Bloober Team

Dokumenty prozrazují další projekty studia Bloober Team

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 7. 2021 13:24

Během minulého týdne jsme informovali o strategické dohodě mezi Konami a polským studiem Bloober Team, která opět rozvířila spekulace o možném vzkříšení značky Silent Hill. Nyní se k nám dostávají dokumenty odkazující na dotace od Evropské unie, v nichž jsou přímo zmíněny tři hry, na kterých studio pracuje (případně pracovalo).

Reklama

  • Objevily se podklady k dotacím pro několik projektů studia Bloober Team
  • Odkazují na středověký survival s mimozemšťany a druhoválečnou adventuru zasazenou do židovského ghetta
  • Třetím projektem je pokračování Layers of Fear

Ve výčtu se objevuje projekt Black. Zde autoři vsadili na netradiční premisu. Vše se odehrává ve středověku, hráči by však měli čelit mimozemské invazi. Z popisu se zdá, že je kladen velký důraz na stealth a boj na blízko, nechybí ani survival mechanismy, morální volby a minimálně dva různé konce. 

Druhý projekt nese název Dum Spiro. V tomto případě se přesouváme do moderních dějin, konkrétně do druhé světové války. V hlavní roli se objevuje chlapec přežívající v židovském ghettu, jeho hlavním úkolem je záchrana sestřičky. Hra je prezentována jako first-person adventura opírající se o mechanismus ničení jakési “páté zdi”, která hráči znemožňuje zasahovat do okolního dění. I zde mají velkou váhu rozhodnutí, na ty hlavní by mělo dojít na konci každého ze tří aktů, volby určí, co se bude dít v dalších epizodách. O něco menší rozhodnutí pak ovlivní vztahy s dalšími aktéry příběhu.

Krom těchto dvou je zmíněn také titul s kódovým označením H2O. Další pátrání prokázalo, že jde o pokračování Layers of Fear. Na každý projekt přispěl fond Evropské unie částkou 150 tisíc eur. 

Velkou otázkou samozřejmě je, jak studio s vývojem pokročilo. Projekt Black dle popisu odstartoval začátkem roku 2019, konečný termín je stanoven na únor roku příštího. Grant pro Dum Spiro ovšem vešel v účinnost už před šesti lety, konečný termín byl stanoven na září 2018. O hře jsme však doposud neslyšeli, což by mohlo napovídat, že ho Bloober Team odložil stranou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama