Preview World of Warcraft: The Burning Crusade Classic Článek Dojmy z pre-patche The Burning Crusade Classic, aneb zpátky na Outland

Dojmy z pre-patche The Burning Crusade Classic, aneb zpátky na Outland

Lukáš Černohorský

Lukáš Černohorský

28. 5. 2021 17:45

Seznam kapitol

1. JAKO PŘED 14 LETY 2. CO NOVÉHO

Pamatujete si stejně jako já moment, když Blizzard ukázal první trailer na nový datadisk do World of Warcraft? Už to bude dlouhých čtrnáct let, co jsme se jako hrdinové Azerothu podívali za Dark portal v Blasted Lands. Za těch mnoho let se hry hodně změnily a celý herní průmysl zažil několik revolucí. A i samotný World of Warcraft se změnil k nepoznání. Nebo ne?

Reklama

Nadšení fanoušků po letošním Blizzconu neznalo mezí. Konečně jsme se dočkali oznámení návratu k nejoblíbenějšímu datadisku na který máme nejlepší vzpomínky. Aby taky ne - tehdy to bylo první rozšíření, které nejen zvedlo maximální level z 60 na 70, ale taky přineslo létající mounty, dvě nové rasy, nové profese, a hlavně šamany u Aliance a paladiny u Hordy. Kdo by se nechtěl vrátit do subjektivně nejlepší epochy asi nejslavnější MMORPG hry? Navíc v roce 2007 naskočilo právě do tohoto vlaku mnohem více lidí, než tehdy na Vanille.

Vydání tohoto staronového rozšíření na servery Classic připadlo na druhého června a poslední co zbývalo bylo opatřit veškeré servery pre-patchem. Ten přišel v případě evropských serverů jako obvykle ve středu a to pouhé dva týdny před oficiálním startem. Ačkoliv se to může zdát jako opravdu málo času, tolik změn samotný pre-patch ve výsledku nepřinesl. Nejdůležitější je, že oproti čtrnáct let starému vydání přibyly nové hratelné rasy už nyní. Hráči tedy už teď mají možnost založit si paladiny Krvavé elfy a šamanské Draenei (vedle jiných tříd samozřejmě). Přestože Blizzard tvrdí, že i “noví” hráči mají možnost připravit si svoji postavu na úroveň 58 a tedy na moment, kdy může projít Temným portálem, ne každému stačí dosažení této úrovně dva týdny… i když jsem samozřejmě už zhruba po týdnu ve hře potkával  Draenei i Krvavé elfy na maximální úrovni. Pro svátečního hráče to skutečně není dostatečně dlouhá doba – na druhou stranu ne každý potřebuje tu frontu u portálu zažít o půlnoci na vlastní kůži. Navíc samotné sbírání zkušeností bylo oproti Vanille značně zjednodušeno, takže to takový problém opravdu není. Kdo chce, tak už svojí novou postavu stejně dávno připravenou má.

CO STIHNOUT? CO JE UNIKÁTNÍ?

Každý prepatch ve World of Warcraft léta již znamená nějaký bonusový obsah pro hráče, kteří ho odehrají. Obvykle se jedná o hračku, mounta, tabard nebo titul, který je unikátně dostupný jen v období patche a následně ho již získat nelze. Příběhové questy zaberou nějaký ten čas. Zpravidla. Ovšem v případě Burning Crusade Classic se jedná o jediný úkol a to přímo před Temným portálem. Ten káže pobít šest démonických strážců, kteří vycházejí z portálu. Jakmile máte hotovo, dostanete speciální tabard, který všem jasně ukazuje, jaký jste hrdina! Ovšem tím veškeré bonusy a úkoly navíc v těchto čtrnácti dnech končí. Vážně jsou dva týdny málo? V tomto případě nikoliv. Pokud ještě tabard nemáte, šup s kamarádem před Temný portál! Po spuštění datadisku druhého června ho již nebude možné získat.

Je zde kladen důraz na hraní s partou lidí.

Druhou zajímavou věcí je, že stejně jako před lety máte možnost potkat démona Highlord Kruul, který se náhodně potlouká po Azerothu. Ovšem v tomto případě není žádná šance udolat ho sólo, a tak jako tomu dříve u Burning Crusade bylo je zde kladen důraz na hraní s partou lidí. V tomto případě s opravdu velkou partou lidí, jelikož se prakticky jedná o world bosse, přesně tak jak to znáte z retailu. Logicky z něj padne mnoho kvalitních a vzácných věcí. Ale potkat ho chce trošku štěstí, jelikož po světě bloudí víceméně náhodně. Já jsem zatím štěstí neměl. 

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama