Dojemný příběh a krásná grafika. Artový hit Florence je teď v obchodě Google Play v akci
i Zdroj: Annapurna Interactive
Florence Novinka Dojemný příběh a krásná grafika. Artový hit Florence je teď v obchodě Google Play v akci

Dojemný příběh a krásná grafika. Artový hit Florence je teď v obchodě Google Play v akci

Jakub Fišer

Jakub Fišer

28. 4. 2022 14:53

Máte rádi hry, kdy se příběh odvíjí jako ve filmu a vy do něj vstupujete jen za účelem provedení klíčových rozhodnutí? Tituly z tohoto ranku, jako třeba Until Dawn nebo Life is Strange, mají ve světě obrovský úspěch. A podobnou filozofií se řídí dílo Florence studia Annapurna Interactive.

Reklama

  • Příběh Florence se věnuje mladé dívce, která prožívá svůj první velký vztah
  • Nabízí minimalistickou stylizovanou grafiku a sekvence jednoduchých miniher
  • Titul je dostupný pro iOS za 49 Kč, pro Android za akční cenu 39 Kč (místo původních 59 Kč

V mobilní hře Florence se chopíte role 25leté Florence Yeoh, která se potácí životem bez zjevné motivace. Její den sestává z běžných rutin, jako je práce, jídlo, spánek a prokrastinace na sociálních sítích. Velkou změnu však představuje chlapec jménem Krish, hráč na cello, do kterého se hlavní protagonistka zamiluje.

Hratelnost je složena prakticky hlavně z nápaditých miniher, skládaček anebo rychlých sekvencí, kdy si s Florence kupříkladu čistíte zuby. Tím nejdůležitějším je však samotný příběh, který je doprovázen magickým ozvučením a hudbou.

“Boží oddechovka. Je to spíš interaktivní umělecké dílo, než klasická hra. Poutavá hezky animavoná dějová linka ze života kombinovaná s hudbou, která umocňuje atmosféru. Stojí za to,” napsal jeden z recenzentů z obchodu Google Play. Průchod celou hrou vám zabere od 40 do 50 minut.

Za titulem stojí vývojáři z Mountains, vydává ji věhlasné studio Annapurna Interactive, které má na kontě třeba takové klenoty jako Gone Home nebo What Remains of Edith Finch; na Florence údajně spolupracoval i designér Monument Valley.

Florence je dostupná na iOS, macOS, Windows a Nintendo Switch. Na operační systém Android je aplikace také ke stažení, a to aktuálně s akční cenou 39 Kč (namísto původních 59 Kč).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama