Do světa progamingu proniká Stardew Valley. Nepůjde ale jen o speedrunning
i Zdroj: Eric "ConcernedApe" Barone
Stardew Valley Novinka Do světa progamingu proniká Stardew Valley. Nepůjde ale jen o speedrunning

Do světa progamingu proniká Stardew Valley. Nepůjde ale jen o speedrunning

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 8. 2021 13:32

Už dlouho není profesionální hraní omezeno pouze na kompetitivní střílečky, bojovky, závody a sporty. Soutěží se v kdečem, třeba i ve farmaření. Vážněji pojatý (a především v Německu extrémně populární!) Farming Simulator League nyní doplní relaxační nezávislý hit Stardew Valley. Autoři navíc avizují, že nepůjde jen o speedrunning původní hry.

Reklama

  • Brzy odstartuje první turnaj ve Stardew Valley
  • Soutěžící si rozdělí v přepočtu statisíce korun
  • Nepůjde jen o rychlost, ale i o výsledky a plnění výzev

Koncept The Stardew Valley Cup představil autor hry ConcernedApe. Nejlepší farmáři si rozdělí odměnu v celkové výši 40 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 866 tisíc českých korun). Vítězové si odnesou 28 tisíc, druzí 10 tisíc, bronzový tým si odnese 4 tisíce a cenou útěchy pro poslední účastníky je 1600 dolarů.

Turnaj ve Stardew Valley má prověřit schopnosti, znalosti i týmovou spolupráci hráčů. Nepůjde o to hru co nejrychleji “dohrát”. Klíčem budou klasické body, které budou uděleny za splnění dílčích výzev. Hráči dostanou celkem tři hodiny na to, aby splnili pokud možno nejvíce cílů. Mezi ty bude patřit například chycení chobotnice, jednoho z nejobtížnějších rybích úlovků, nebo dosažení maximální úrovně v některé z profesí. Vedle toho budou menší bodové obnosy rozdávány za jednotlivé prodané předměty a plodiny nebo jako bonus pro tým, který získá během akce nejvíce peněz.

Zajímavostí je, že organizátoři zveřejnili kompletní seznam odměn už nyní, týmy tedy mají čas připravit strategii do posledního kroku. Vedle toho ale stále musí počítat s tím, že se ve hře řada prvků (především šance a kvalita/hodnota plodin a úlovků) řídí náhodou. Během hraní navíc autoři připraví speciální, vysoce obodované výzvy, které mají soutěžící překvapit.

Pohár vypukne 4. září v 18:00 našeho času a sledovat ho můžete na Twitchi Unsurpassable Z, případně pak z jednotlivých pohledů na kanálech účastníků. Do soutěže je přihlášeno šestnáct hráčů ve čtyřech týmech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama