Do prodeje míří Babicova kuchařka pro hráče Ich bin ein Gamer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do prodeje míří Babicova kuchařka pro hráče Ich bin ein Gamer

Do prodeje míří Babicova kuchařka pro hráče Ich bin ein Gamer

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 11. 2021 14:47 7

Televizní kuchař a provozovatel půjčovny lyží Jiří Babica konečně vydává očekávanou komiksovou kuchařku Ich bin ein Gamer - Kniha receptů pro hráče i nehráče, obsahující jednoduché recepty určené především hráčům. První výtisky knihy by měly k zájemcům dorazit začátkem prosince.

Reklama

  • Český kuchař a televizní persona Jiří Babica vydává novou kuchařku
  • Je zaměřená na hráče, přináší komiksový styl a jednoduché recepty

Babica, původně známý ze svého kulinářského pořadu Babicovy dobroty a později i Babica vs. Sapík v loňském roce založil vlastní kanál na YouTube pod názvem Babicova televize. Z původně spíše zábavného projektu pro ukrácení dlouhé chvíle způsobené pandemií onemocnění covid-19 se stal internetový fenomén a Babica pronikl i do povědomí hráčů. Komiksová kuchařka je výsledkem snažení o přiblížení nové cílové skupině diváků, zkušený kuchař na ní spolupracoval se svým synem Filipem.

Jde o osmou kuchařku Babicy, sám ale tvrdí, že se od těch předchozích v mnohém liší. Především je zaměřená na úplně jiné čtenáře. Sám Babica naznačuje, že chce, aby k vaření přičichli i teenageři, kteří o něj zatím nejevili přílišný zájem. 

„Já boomer Vám tady představuju svoji osmou kuchařku, která je určena pro všechny hráče, ale i nehráče. Prostě pro vás mladý, který si buď pokoušejí něco doma uklohnit a nebo se třeba jenom rádi díváte na pořady o vaření,“ avizuje autor na oficiálním webu. „Doufám, že se vám bude náš způsob vyprávění líbit, že v něm najdete ukryté fóry a hlavně, že si podle knížky něco dobrého uvaříte a bude vám to chutnat,“ dodává.

Dle dostupných ukázek z kuchařky nabízí postupy příprav velmi jednoduchých jídel v komiksově stylizovaných receptech doplněných vtípky. Nechybí tedy recept na chleba obalovaný ve vejci nebo bagetu, jejíž výhoda spočívá v tom, že „jednou rukou jíš, druhou taháš myš“.

Doporučená cena kuchařky je 449 korun a lze ji objednat z oficiálního webu Babici s očekávaným datem doručení 7. prosince. Herní eshop Xzone ji nabízí levněji za 399 korun.

Nejde o první kuchařku spojenou se hrami. Vlastní kuchařky inspirované pokrmy z fiktivních světů dostaly například série Destiny, Warcraft, The Elder Scrolls nebo Pokémon. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama