Dnes vychází knižní artbook The Art of Mafia Trilogy, mapuje vývoj ikonické trilogie
i Zdroj: Xzone / Tisková zpráva
Mafia Novinka Dnes vychází knižní artbook The Art of Mafia Trilogy, mapuje vývoj ikonické trilogie

Dnes vychází knižní artbook The Art of Mafia Trilogy, mapuje vývoj ikonické trilogie

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 10. 2022 12:55 1

Společnosti Xzone a Cenega dnes oficiálně spouští prodej luxusního artbooku The Art of Mafia Trilogy. Ten mapuje dvacet let vývoje jedné z nejoblíbenějších sérií mezi českými hráči.

Reklama
Reklama

  • Xzone a Cenega spouští prodej luxusního artbooku trilogie Mafia

V knize se skrze svědectví autorů a spoustu dříve zveřejněných i zatím neviděných materiálů z vývoje seznámíte s vývojem všech tří Mafií, ať už za nimi stáli Illusion Softworks, 2K Czech nebo Hangar 13. Svůj osobní pohled na úvod nabídne Roman Hladík, generální manažer 2K Czech a pro knihu promluvil také art director remaku Mafia: Definitive Edition Petr Motejzík.

Martin Schovanec, Spolumajitel obchodu Xzone který za projektem stojí, v tiskové zprávě podotýká, že původně chtěl po vydání třetího dílu série vytvořit rozsáhlou třídílnou publikaci věnovanou vývoji. To byl ale příliš ambiciózní nápad a rychle z něj sešlo. Naopak plán na vytvoření rozsáhlého artbooku ve spolupráci s Cenegou a pod záštitou vydavatele Take-Two vyšel na jedničku. 

„Mám opravdu velkou radost, že v nás americký vydavatel hry 2K vložil důvěru a my jsme se mohli vrhnout do práce. Byla pro nás obrovská zodpovědnost udělat tuhle knihu tak, aby náročný český fanoušek nebyl zklamán,” okomentoval výtvor editor knihy Josef Netrh. O grafiku se postarala Petra Hochmanová, která se dříve v Xzone podílela na artboocích ke Kingdom Come: Deliverance a Creaks.

Kniha vychází ve dvou jazykových verzích. Na Xzone ji lze pořídit za 999 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama