Dnes vychází český bezdomovecký “simulátor” Hobo: Tough Life
i Zdroj: Hrej.cz
Hobo: Tough Life Novinka Dnes vychází český bezdomovecký “simulátor” Hobo: Tough Life

Dnes vychází český bezdomovecký “simulátor” Hobo: Tough Life

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 4. 2021 13:26

Hry vám často dávají možnost zažít něco, o čem byste jen snili. Pilotování letadla, ježdění drahými a rychlými vozidly nebo třeba řízení zoologické zahrady. Být bezdomovcem ale asi v životě toužil jen málokdo. Právě život na ulici si můžeme vyzkoušet v české hře Hobo: Tough Life, která dnes vychází v plné verzi na Steamu.

Reklama

  • V Hobo: Tough Life se ode dneška můžete stát bezdomovcem
  • Čeká na vás město Praslav, hlad, žízeň a zima
  • Studio Perun Creative připravilo i stylovou sběratelskou edici

Za projektem stojí nezávislé ostravské studio Perun Creative. Vývoj začal už v roce 2015, v roce 2017 se hra dostala do předběžného přístupu a postupně se rozrůstala. V rámci příběhu se chopíte role bezdomovce, který musí v nehostinném a chladném fiktivním městě Praslavi najít vůli k životu, obstarat si střechu nad hlavou, jídlo, pití… jednoduše řečeno nezemřít.

Hráči se tak musí seznamovat s obyvateli města, žebrat, postupně se učit tajům přežití bez domova a postupem času se třeba stát i korunovaným králem místních bezdomovců. České hráče jistě zaujme velice charakteristický svět, Praslav je totiž fiktivním městem, kterému vládne čeština a v ulicích najdou řadu míst inspirovaných skutečnými českými městy. Lehce deprimující postkomunistická metropole navíc dýchá atmosférou, která je nám velmi blízká.

Hobo: Tough Life můžete zakoupit na Steamu, případně lze autory podpořit více a zakoupit sběratelskou edici s placatkou, soundtrackem, mapou a vlněnou zmijovkou. Recenzi připravujeme, do ulic vyrazil Aleš.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama