Dle spekulací se pracuje na technologiích pro PlayStation 6, teoreticky vyjde nejdříve v roce 2027
i Zdroj: PlayStation
Byznys Novinka Dle spekulací se pracuje na technologiích pro PlayStation 6, teoreticky vyjde nejdříve v roce 2027

Dle spekulací se pracuje na technologiích pro PlayStation 6, teoreticky vyjde nejdříve v roce 2027

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 5. 2022 12:41 1

Současná konzolová generace je s námi už více než rok a půl, v kuloárech se ale začíná šuškat o možné další. Dost možná se tak nepotvrdí starší predikce toho, že klasická forma konzolových generací úplně zanikne. Dle pracovních inzerátů v PlayStationu i AMD v současnosti pravděpodobně probíhají první fáze vývoje.

Reklama

  • Inzeráty naznačují, že se pracuje na nové generaci konzolí
  • Ta by teoreticky mohla vyjít zhruba mezi roky 2027 a 2030

V Sony konkrétně hledají někoho, kdo bude “identifikovat a vyvíjet technologické portfolio pro budoucnost platforem PlayStation”. Dále se mluví i o prototypech nejmodernějších technologií a jejich testování. Nabídka byla navíc v návaznosti na šíření po sociálních sítích rychle smazána.

Ve společnosti AMD, která do současné generace dodala čipy, zase poptávají zájemce o pozici System-on-Chip Verification Engineer. Ten by měl pracovat na čipech další generace a to i v souvislosti s PlayStationem a Xboxem. Obě rodiny tak zřejmě budou dále využívat technologie AMD.

Ačkoliv oba listingy samy o sobě nic nepotvrzují, sílí spekulace o tom, že se firmy pomalu začínají připravovat na vývoj dalších generací konzolí. Pokud bychom pak vzali v potaz i dosavadní vývojové cykly, mohli bychom PlayStation 6 čekat za nějakých pět až osm let. PlayStation 4 zřejmě dle kusých informací vznikal zhruba pět let před vydáním, PlayStation 5 asi sedm. Agentura Goldman Sachs pak už v roce 2017 odhadovala, že PlayStation 6 přijde na trh zhruba v roce 2027. Prakticky by tak ale mohlo být o nějaký ten rok později, teoreticky by PlayStation mohl dalšího nástupce dostat zhruba na konci této dekády.

Mezitím nicméně můžeme očekávat další revize současné konzole, a pravděpodobně i klasickou kompaktnější verzi Slim.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama