Dle spekulací hledá Ubisoft svého kupce, důvodem jsou rozsáhlé problémy ve studiu
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Dle spekulací hledá Ubisoft svého kupce, důvodem jsou rozsáhlé problémy ve studiu

Dle spekulací hledá Ubisoft svého kupce, důvodem jsou rozsáhlé problémy ve studiu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 4. 2022 10:11

Od začátku roku jsme se dočkali oznámení hned několika velkých akvizicí. Samozřejmě Microsoft naprosto ochromil herní průmysl plánem odkoupit vydavatele Activision Blizzard, jsou tu ale i další velké nákupy – Take-Two chce odkoupit Zyngu, Embracer Group investuje do Gearbox Entertainment a Sony tento rok započalo s odkoupením Bungie. Je jasné, že tím jsme pro letošek rozhodně neskončili, přičemž dle posledních zpráv by další na řadě mohl být Ubisoft.

Reklama

  • Ubisoft prý uvažuje o odprodání celé společnosti
  • Důvodem mají být rozsáhlé problémy ve studiu
  • Mezi potencionálními kupci mají být investiční společnosti Blackstone či KKR

Magazín Bloomberg totiž v novém článku tvrdí, že jedním z dalších studií, které samo vyjádřilo zájem o odkoupení, byla právě francouzská společnost, která má na kontě obrovské značky jako Assassin’s Creed či Tom Clancy’s. Vedení stále nevstoupilo do vážných diskuzí s potenciálními zákazníky a není jisté, zdali Yves Guillemot, největší akcionář a ředitel studia, nakonec investici schválí. Dle Bloombergu by mezi potencionálními zájemci mohly být investiční giganti jako Blackstone Inc. či KKR & Co Inc.

Ke spekulacím se následně přidal i magazín Kotaku. Ten tvrdí, že Ubisoft už nějakou dobu spolupracuje s externími konzultanty, kteří zpracovávají audit různých částí firmy. Dle anonymních zdrojů jde o náznak toho, že Ubisoft si připravuje všechny části byznysu na potencionální obchod.

Když se podíváme na další spekulace, bude nám snaha společnost odprodat dávat možná větší smysl. Ubisoft prý už delší dobu bojuje s nedostatkem kreativních jedinců, kteří by dokázali projekty táhnout kupředu. Díky tomu je vývoj her značně zpomalen, k tomu všemu pak musíme připočítat problémy ve vedení společnosti a rozsáhlé odchody zkušených vývojářů. Velké projekty stojí na místě, přičemž i v článcích se zmiňuje, že vydání dalšího Far Cry a Assassin's Creed je “mnohem dál, než si Ubisoft myslel."

Ubisoft opouští další z veteránů. Po téměř 20 letech z firmy odchází kreativní ředitel Far Cry 3
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft opouští další z veteránů. Po téměř 20 letech z firmy odchází kreativní ředitel Far Cry 3

Patrick Plourde, kreativní ředitel Watch Dogs 2, Far Cry 3 a Child of Light, po devatenácti letech spolupráce odchází z…

17. 4. 2022 11:35

Už během poslední konferenci pro investory padla otázka, zdali vydavatel nedostal nabídku na akvizici. Ředitel společnosti pouze řekl, že nebude potvrzovat ani vyvracet, zdali studio dostalo nabídku. Pokud by se tak skutečně stalo, byl by potencionální nákup poměrně výhodný. Právě kvůli rozsáhlým problémům ve studiu spadla cena akcie ze 110 dolarů v červenci 2018 na současných 41 dolarů. Tím se teoretické nacenění dostalo k pěti miliardám dolarů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama