DLC Burning Shores pro Horizon Forbidden West nabídne souboj, který by PlayStation 4 prostě nezvládl
i Zdroj: Guerrilla Games
Horizon Forbidden West: Burning Shores Novinka DLC Burning Shores pro Horizon Forbidden West nabídne souboj, který by PlayStation 4 prostě nezvládl

DLC Burning Shores pro Horizon Forbidden West nabídne souboj, který by PlayStation 4 prostě nezvládl

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 3. 2023 08:56

Studio Guerrilla Games už v prosinci oznámilo přípravy velkého příběhového DLC pro Horizon Forbidden West. Rozšíření Burning Shores nás vezme do rozžhavených ruin Los Angeles, bohužel ale jen ve verzi pro PlayStation 5. Autoři nyní vysvětlili, proč vynechají starší konzoli PlayStation 4, kde původní hra vyšla.

Reklama

  • Guerrilla Games vysvětlují, proč DLC pro Horizon: Forbidden West nevyjde na PlayStation 4
  • Studio naplno využívá možností PlayStationu 5 a poukazuje na velmi náročné scény

Studio na oficiálním blogu PlayStation zveřejnilo příspěvek lákající na využití výpočetního výkonu současného hardwaru. Nejdříve si ředitel vývoje Mathijs de Jonge pochvaluje, jak výkonný procesor, větší operační paměť a rychlý SSD disk umožnily mnohem efektnější a pohodlnější hraní. I tak ale museli autoři vždy brát v potaz, že scény musí alespoň trochu fungovat i na obstaróžním PlayStation 4.

Ruiny Los Angeles jsou podle de Jongea velmi detailní a plné husté vegetace, což především při přeletech nad krajinou vyžaduje vysoké zatížení moderního hardwaru. “Dalším zajímavým příkladem je konkrétní bojová scéna, která vyžaduje hodně paměti a výpočetního výkonu! Abychom této velkolepé vize dosáhli po technické i tvůrčí stránce, rozhodně jsme byli vděční za mnohé výhody, které přináší hardware PS5,” podotýká. Nepřímo tak potvrzuje, že by s některými epičtějšími scénami měl PlayStation 4 vážný problém.

Horizon Forbidden West: Burning Shores vychází 19. dubna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama