Disney oživuje Gargoyles z dob Sega Genesis. Po téměř 27 letech došlo k oznámení remasteru
i Zdroj: deviantart
Novinka Disney oživuje Gargoyles z dob Sega Genesis. Po téměř 27 letech došlo k oznámení remasteru

Disney oživuje Gargoyles z dob Sega Genesis. Po téměř 27 letech došlo k oznámení remasteru

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 9. 2022 10:45

Přestože je pozornost po včerejšku nakloněna k Ubisoftu, svůj díl zájmu si bere i společnost Disney. Ukrytý uprostřed Disney & Marvel Games Showcase byl totiž i remaster stařičké hry Gargoyles, která vzniká vedle remasteru známějšího Aladdina, Lvího krále a Knihy džunglí.

Reklama

  • Disney & Marvel Games Showcase přineslo i ohlášení remasteru Gargoyles
  • Hra poprvé vyšla v roce 1995, přičemž nově na ní pracují autoři hry Streets of Kamurocho

Hra původně vyvinutá pro konzoli Sega Genesis byla vytvořena vývojáři z Disney Interactive, kteří stáli za herními adaptacemi Aladdina, Pinocchia nebo Toy Story. Titul vyšel v roce 1995, přičemž žánrem to byla klasická plošinovka založená na stejnojmenném animovaném seriálu, který můžete vidět níže. 

Příběh byl, jak asi čekáte, poplatný své době. Skládal se z pěti kratších úrovní, které hlavní hrdina Goliáš, postupně postupoval coby chrlič, aby našel a zničil Odinovo oko. V průběhu hry se tak potýkal s celou řadou nepřátel, například s Vikingy, kteří v minulosti plenili hrad Wyvern, ale i s moderními robo-nepřáteli, kteří točí na místech, jako jsou střechy Manhattanu. 

Jako arzenál mohl Goliáš použít různé druhy úderů, drapáky, hody nebo skákací manévry, přičemž byl schopen i krátkého letu a šplhu.

Remaster, jenž na toto vše navazuje, vytváří pak tým Empty Clip, jenž se proslavil u hlavně spin-offů, jako je Dead Island: Retro Revenge a Streets of Kamurocho. Co se týče jejich aktuální práce na Gargoyles, zde máme očekávat změn o něco méně. Hra má obsahovat pouze nyní neupřesněné změny v ovládání a grafice, a to bez jakéhokoli známého data vydání pro PC a konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama