dishonored-se-smrti-v-zadech-nejdal-doskocis
Dishonored Článek Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš

Maggot

Maggot

10. 10. 2012 22:00 1
Reklama

Corvo je unikát. V jeden den stačí uprchnout z vězení, povraždit tucet vojáků a ještě ho navštíví postava, která mu daruje magické schopnosti. Říkáte chudák, my říkáme šťastlivec. Ačkoliv je možné Dishonored dohrát bez použití většiny naučených dovedností, obíráte se tím o nespočet cestiček a potenciálních příležitostí k vraždění či útěku. Představujeme vám vaše spirituální zbraně.

Dark Vision

Druhé stádium: Vidíte klíčové předměty

Temná vize je pravděpodobně druhou nejužitečnější schopností, kterou si můžete nalezenými runami zpřístupnit. Jde o to, že vám zrak po odpálení síly zobrazí všechno živé v určitém okruhu, včetně směru, kterým se toto stvoření dívá. Nemusíme podotýkat jak moc vám orlí zrak pomůže, když se chystáte za někým proklouznout a nejste si jisti tím, kterým směrem se kouká. Zároveň ale skvěle slouží k mapování a průzkumu, o to více, když si pořídíte druhé vylepšení, jež vám v širokém rozsahu ukáže i cenné předměty a generátory, jimiž lze deaktivovat obranné mechanismy.

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš
i Zdroj: Hrej.cz

Blink

Druhé stádium: Delší doskok

Základní schopnost, kterou dostanete jako dárek s novou mocí, je zároveň tou absolutně nejužitečnější a rozhodně se ji vyplatí vylepšit jak jen to bude možné. Díky takřka instantní teleportaci se můžete s rychlostí blesku vyhýbat nepřátelům, skákat mezi překážkami a šplhat na místa nejenom vysoko položená, ale také nepříjemně zatarasená harampádím všeho druhu. Není lepšího oddychu, než se teleportovat za záda nic netušícímu burákovi, uspat ho, vyskákat s ním na střechu a pak ho hodit kolegům přímo před obličej. Pokud jste doposud nepochopili absolutní význam satisfakce, dali jsme vám perfektní inspiraci.

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš
i Zdroj: Hrej.cz

Possession

Druhé stádium: Lze ovládat lidi

Schopnost posednutí jiných stvoření je možná až příliš přeceňovanou záležitostí, o to více to platí v případě Dishonored, kde se po zpřetrhání vodících spojení objevíte přímo za ovládaným stvořením, třeba i před zraky nepřátel uprostřed bojiště. Zprvu si vyšlápnete pouze na krysy a ryby, později už se ale můžete chopit lidí. Ti jsou ovšem také určeni pouze k interakci s tlačítky a k nošení předmětů, tím pádem se z nich nikdy nestane plnohodnotná bojová náhrada. Nenajdete ovšem lepší způsob k infiltraci nepřátelských prostor, než právě posednutím nepřítele, jenž se náhle stanem vaším nejlepším kamarádem.

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš
i Zdroj: Hrej.cz

Bend Time

Druhé stádium: Zmražení času

Ohýbání času je stejně staré jako vesmír sám. Ani ve hrách v průběhu doby nedošlo k nijak výrazné revoluci v oblasti zpomalování času či jeho zastavování. V Dishonored si ale můžete konečně vyzkoušet, jaké to je v praxi někomu zarazit nůž do břicha, aniž by se po vás ohnal svým mečem. Respektive, ne tak docela. Hrátky s časem slouží spíše k bezpečnému přesunu bez účasti čumilů a dalších nebezpečí. Zejména v pozdních částech hry tuto možnost oceníte, jelikož přibude nepřátel, kteří vám ustřihnou spoustu přístupových i odstupových cest. Tedy alespoň zdárně.

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš
i Zdroj: Hrej.cz

Devouring Swarm

Druhé stádium: Ostřejší zoubky

Krys se v Dunwallu každý bojí. Krysy nikdo nemá rád. Kvůli krysám umírají lidé. Krysy útočí i na vás. To jest v rychlosti úryvek ze seriálu "Nenávidíme hlodavce". Nejednou vám ovšem zachrání život, když totiž vyvoláte hejno krys, které upoutá pozornost nepřátel, můžete se vydat na útěk, nebo si říznout do živého, zatímco se opozice baví s chlupatými kamarády. Výkřiky radosti typu "Chcípni ty chlupatá svině!" dokazují, jak moc účinné krysy jsou. Jakmile je po všem, zvířátka se dokonce postarají o absolutní zmizení mrtvých těl. Krysy se nažerou a mrtvola nezůstane celá.

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš
i Zdroj: Hrej.cz

Windblast

Druhé stádium: Silnější tlak

Jako pohlazení vánku... Windblast určitě není! Před očima totiž máte silnou tlakovou vlnu, kterou nekompromisně odhodíte všechno, co se k vám přiblíží. Uznáváme, moc tiché to není, ale když už dojde na lámání chleba a kostí, je potřeba situaci rozčísnout. Toto je nejlepší kandidát na rozehnání hladových davů, sápajících se po vašem hrdle. Silnější varianta má posléze šanci i na místě usmrtit poté, co zasažený narazí například do zdi. Spolu s tím se rozletí všechny okolní dveře, takže pozor na omylná přemáčknutí.

Dishonored: Se smrtí v zádech nejdál doskočíš
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama