DICE se vyjádřilo k podpoře klávesnice a myši u konzolové verze nového Battlefieldu
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka DICE se vyjádřilo k podpoře klávesnice a myši u konzolové verze nového Battlefieldu

DICE se vyjádřilo k podpoře klávesnice a myši u konzolové verze nového Battlefieldu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 10. 2021 14:15

Že vybrané hry na konzolích podporují připojení klávesnice a myši, to už dnes není nic zvláštního, tuto možnost však stále nelze brát jako samozřejmost. Třeba takový Battlefield 2042 s něčím takovým nepočítá, tedy alespoň ne v dohledné době.

Reklama

  • Battlefield 2042 na konzolích zatím nebude podporovat připojení klávesnice a myši
  • DICE ale tuto možnost zkoumá, je možné, že se objeví v budoucnu

Battlefield 2042 bude podporovat cross-platform multiplayer, což znamená, že se konzolisté budou s hráči na PC běžně potkávat. Takový scénář ovšem platí pouze pro Xbox Series a PlayStation 5. Verze pro Xbox One a PlayStation 4 omezí výběr hráčů pouze na tyto dvě platformy, důvodem jsou jistá omezení, která museli vývojáři aplikovat, aby hra slušně běžela i na konzolích minulé generace.

DICE nyní potvrdilo, že konzole prozatím klávesnici s myší podporovat nebudou, přestože se hráči o tuto možnost často zajímají. “Všimli jsme si, že se často ptáte na podporu myši a klávesnice na konzolích. Můžeme potvrdit, že během launche tato možnost podporována nebude, ale stále zkoumáme různé možnosti, jak ji zpřístupnit, a také jak by mohla ovlivnit cross-play,” stojí v oficiálním vyjádření. 

První dojmy z chystané válečné vřavy mohou všichni zájemci načerpat už koncem tohoto týdne. Startuje totiž otevřený betatest, k vyzkoušení bude režim Conquest na mapě Orbital. Hra vyjde 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama