DICE jako podpůrné studio. Henderson spekuluje nad zemětřesením u tvůrců Battlefield 2042
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka DICE jako podpůrné studio. Henderson spekuluje nad zemětřesením u tvůrců Battlefield 2042

DICE jako podpůrné studio. Henderson spekuluje nad zemětřesením u tvůrců Battlefield 2042

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 1. 2022 14:30

Spekulace o Battlefieldu 2042 se každým dnem mění, respektive vyvíjí. S včerejším oznámením EA vztahujícím se k vývoji rovnou tří Star Wars her pod hlavičkou studia Respawn nabídl insider Tom Henderson další video, v němž prozrazuje další spekulace. Jejich důvěryhodnost je prý s novým oznámením opět o něco větší.

Reklama

  • Insider Tom Henderson spekuluje nad budoucností studia DICE
  • Vedení projektů by mohlo být svěřeno studiu Ripple Effects

Hned zpočátku Henderson tvrdí, že včerejší zpráva dokazuje, jak moc je EA zklamáno stavem a prodeji Battlefieldu 2042. Za pár dní se bude konat konference pro investory, na které vedení údajně chystá důležité oznámení, jež by mělo alespoň částečně zamazat škody, jaké Battlefield napáchal. Henderson zároveň předkládá jednu možnou budoucnost studia DICE.

Oznámení jasně ukazuje, že má Respawn nyní od vedení obrovskou důvěru. Dokonce takovou, že další střílečku ze světa Star Wars nedostalo DICE, jako tomu bylo u Battlefront 2, nýbrž tvůrci Titanfallu. DICE se má nyní soustředit čistě na sérii Battlefield, možná už ale pouze v roli pomocného studia.

Ano, něco takového Henderson ve videu tvrdí. Jak bylo už několikrát zmíněno, v DICE je nyní velice málo zkušených vývojářů, jelikož velká část z nich odešla během nebo po vydání Battlefieldu 2042. Dle interních zdrojů by se hlavním týmem spravujícím značku Battlefield mohlo stát studio Ripple Effects. V současné chvíli se zde nachází více vývojářů, kteří mají zkušenosti se staršími díly Battlefieldu, než v samotném DICE. 

Jak totiž Henderson tvrdí, právě kvůli absenci veteránů se muselo studio spoléhat na vysoké manažery jako je Brian Hayes či Vincent Zampella. Poslední zmíněný ale musí v současné chvíli dohlížet na Respawn, tedy vývoj celkem pěti her, a zároveň na Battlefield, což rozhodně není jednoduchý úkol. Henderson tak očekává opravdu perný rok pro EA, které bude muset letos dělat spoustu změn.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama