DICE chce mít pozitivní hráče, cheatery bude nekompromisně banovat
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka DICE chce mít pozitivní hráče, cheatery bude nekompromisně banovat

DICE chce mít pozitivní hráče, cheatery bude nekompromisně banovat

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 10. 2021 12:15

Cheateři jsou už od vydání první multiplayerové hry postrachem komunitního hraní. Kazí hráčům zážitek a v mnoha případech jsou i důvodem, proč daný titul hráči opouští. Není tak divu, že DICE bude chtít proti nepoctivým hráčům, v souvislosti s připravovaným Battlefield 2042, tvrdě bojovat.

Reklama

  • DICE předesílá svá pravidla pro komunitní hraní
  • Hráči Battlefield 2042 budou moci reportovat i za sabotáž principů herního režimu
  • Pokud někdo cheatuje, dostane permanentní ban na všechny platformy

Studio už teď jasně vymezuje, co od hráčů chce – tedy pozitivní hraní. Chce tak bojovat nejen proti cheaterům, ale i stále diskutovanějšímu toxickému chování. Jiné hráče bude možné nahlašovat za agresivní nebo nevhodné chování v chatu nebo voice chatu, klasické cheatování, urážlivé jméno, obtěžování nebo „sabotáž gameplaye“. Zatím není jasné, co pod tímto názvem autoři konkrétně myslí - bude možné dostat ban za to, že nepomáháte týmu, neplníte cíle daného herního režimu a zabíjíte své spoluhráče?

S cheatery pak nemá DICE žádné slitování. „Co se týče cheatování, nebudou zde žádná varování ani menší postihy. Pokud nehrajete podle pravidel, nebudete hrát vůbec,“ píší vývojáři na svém webu. Nástrojem pro ochranu hry bude Easy Anti-Cheat, který EA používá taktéž u Apex Legends. Jakmile hráč dostane ban, měl by být permanentní a platit na všech platformách.

Battlefield 2042 vychází na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5 už 19. listopadu. Příští týden startuje otevřená beta. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama