Diablo IV přibližuje datum vydání. Neopomíjí ani nové záběry a nekromancera
i Zdroj: Xbox & Bethesda Games Showcase
Diablo IV Novinka Diablo IV přibližuje datum vydání. Neopomíjí ani nové záběry a nekromancera

Diablo IV přibližuje datum vydání. Neopomíjí ani nové záběry a nekromancera

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2022 20:40

Blizzard plní očekávání a na dnešní konferenci Microsoftu přináší i čtvrté Diablo v plné jeho kráse. Kromě tradičního CGI traileru, kde se ukazuje Nekromancerka jakožto pátá a poslední postava doráží i gameplay ukázka z Xboxu Series.

Reklama

  • Diablo IV vyjde v roce 2023 na PC a konzole současné i minulé generace
  • Odhalena byla pátá třída Nekromanta, cross-progression a crossplay

Během dneška jsme se před zahájením akce dozvěděli o otevření registrace do chystané bety, nyní se přidává i zpráva, že plná verze Diabla IV vyjde v roce 2023. Ačkoli se z odhalené betaverze mohlo zdát, že hra zamíří jen na PC a současnou generaci konzolí, Blizzard nás vyvádí z omylu. Diablo IV vyjde příští rok souběžně na PC, Xbox One, Xbox Series, PS4 i PS5 a nabídne cross-play i cross-progression pro všechny platformy. Na konzolích mohou hráči rovněž očekávat lokální kooperaci.

K třídám Barbarian, Sorceress, Rogue a Druid se připojuje i Necromancer. Kněží Rathmy známý prostému lidu Sanctuary jako praktikant temné magie dostane do vínku schopnosti známé z druhého dílu. Svou mocí ovlivnit duše z druhého břehu bude moci ohýbat krev, kosti i temnotu a přimět neživá těla, aby plnila její příkazy. „Nevědomí protivníci, kteří se mu rozhodnou vzdorovat, rychle zjistí, že učinili osudovou chybu,“ doplňují vývojáři.

V tiskové zprávě zaslané vybraným mediím popisuje Blizzard svět Sanctuary jako „masivní“ a úpravu postav jako „bohatší a rozsáhlejší než kdy dříve“. Hra je také popisována jako otevřenější zážitek s vícero cestami, a to včetně endgamu, kde si můžete vybrat, zda budete bojovat v Nightmare Dungeons nebo vyhrazených PvP zónách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama