Diablo Immortal se v létě objeví i na PC. Nabídne cross-play s mobilními platformami
i Zdroj: Blizzard
Diablo Immortal Novinka Diablo Immortal se v létě objeví i na PC. Nabídne cross-play s mobilními platformami

Diablo Immortal se v létě objeví i na PC. Nabídne cross-play s mobilními platformami

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 4. 2022 15:20

S Diablem IV v nedohlednu a remakem druhého dílu zůstává rozporuplné Diablo Immortal jedinou hrou série, s níž se letos setkáme. Tedy alespoň zatím. Vývoj čistokrevného mobilního titulu, jenž byl představen na BlizzConu 2018, má do své plné verze vstoupit počátkem června. Jak se však ukazuje podle nového prohlášení vývojářů, souběžně s tím zamíří také na PC.

Reklama

  • Plná verze Diablo Immortal vyjde na Android i iOS 2. června
  • Tentýž den se zprvu jen mobilní Diablo v otevřené betě objeví i na PC

Ostrá verze mobilní varianty i otevřená beta pro počítače bude s dopomocí cross-playe zpřístupněna 2. června. Změna názoru ohledně PC je podle tvůrců převážně věcí experimentu. K úvaze nevydat svou hru jen  na mobilech se měli prý vracet opakovaně, ve všech případech ovšem s tím výsledkem, že z plánu nakonec sešlo. Definitivním zlomem mělo být až to, když spatřili, kolik hráčů se pokouší ke hře dostat pomocí emulace.

Hráči na PC se mohou do otevřené bety předběžně hlásit už nyní, přihlášení zůstane aktivní až do začátku června. Vývojáři dopředu slibují jinou podobu celkového rozhraní (zejména s ohledem na škálování některých prvků, jako jsou schopnosti apod.). Mezi další významné změny pak zařazují upravené ovládání a rovněž přenositelnost postupu do plné PC verze, jakož i mezi všemi verzemi pro PC a mobily. 

V duchu výše jmenovaného budou zpřístupněna i některá alternativní schémata ovládání. Vedle zběsilého klikání myší, na které jsou fanoušci Diabla dobře zvyklí, se hovoří třeba o podpoře ovladačů či pohybu klávesami WASD. I přestože by se tak mohlo pozdávat, že se tvůrci, lačni pozornosti, snaží porůznu ukázat, že hra zůstává věrna svému slavnému odkazu, stále nezapomínají na to, že jde o vlastní titul s vlastní identitou. Hráči na PC mají tak být podle všeho připraveni na to, že zážitek nemusí být nutně totožný s tím, co již dobře znají.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama