Diablo Immortal rozděluje i Čechy. Hráči na Androidu ji nesnáší, Applisti zase milují
i Zdroj: Blizzard
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Diablo Immortal rozděluje i Čechy. Hráči na Androidu ji nesnáší, Applisti zase milují

Diablo Immortal rozděluje i Čechy. Hráči na Androidu ji nesnáší, Applisti zase milují

Jakub Fišer

Jakub Fišer

11. 7. 2022 11:30 1

Od začátku kritické smrště vůči Diablo Immortal a mikrotransakčním praktikám Blizzardu se objevuje v uživatelských recenzích zajímavý a těžko vysvětlitelný rozpor. Jak to, že uživatelé iOS a iPadOS hru hodnotí lépe než hráči na mobilech a tabletech s Androidem?

Reklama

  • Proč panuje údajný rozpor mezi hráči Diablo Immortal na Androidu a na iOS?
  • Hodnocení na jednotlivých platformách se výrazně odlišují
  • Vstupují do toho administrátoři těchto serverů a obchodů s aplikacemi?

Jak si tedy Diablo Immortal vede v uživatelských recenzích českých hráčů? O Metacritic již řeč byla, tam je titul stabilně nejhůře hodnocenou videohrou vůbec. Faktem ale zůstává, že to může být částečně ovlivněno agresivními výpady nenávistných hráčů. Jak se ale vede poslední Diablo na Google Play a App Store?

Diablo Immortal znovu na pranýři

Kupodivu, značně odlišně. Na Google Play se hodnocení pohybuje mezi 3,2 až 3,7 z 5, jde tedy o průměr, místy podprůměr. Nejvíce hráčů hodnotí kladně grafickou stránku, stabilitu a příběhové propojení s Diablo III. Tady ale pozitiva končí. Mnohem větší počet slovních hodnocení se opírá o mikrotransakce, které na hráče vyvíjí psychologický tlak již od první úrovně ve hře. Tlak se ještě znásobí po dokončení hlavní kampaně.

Nový šéf Blizzardu se rozpovídal o Diablo Immortal. Je to pro mě velmi osobní, prohlásil
i Zdroj: Blizzard

Nový šéf Blizzardu se rozpovídal o Diablo Immortal. Je to pro mě velmi osobní, prohlásil

Za měsíc to bude rok, co Blizzard představil svého nového šéfa Mika Ybarru. Ten se nyní v rozhovoru pro Los Angeles Times…

8. 7. 2022 18:15
6

Několik hráčů se zmiňuje i o tom, že jim byl opakovaně (!) smazán komentář. Co je možná nejhorší, i uživatelé, kteří hře udělili hodnocení 3 hvězdičky a více, ve svém vyjádření jasně citují, že “bez mikrotransakcí lze hrát pouze do jisté míry a nikoliv naplno”. Nezřídka se objevují i komentáře, že někdo své hodnocení po dvou týdnech změnil, protože si uvědomil, jak moc pay-to-win politika zasahuje do samotného hraní. Všechny recenze si můžete prohlédnout na stránce hry v obchodě Google Play.

Jenomže situace je diametrálně odlišná na stránkách obchodu Apple App Store. Tam totiž nalezneme podstatně méně 1hvězdičkových hodnocení, celkové skóre titulu je 4,6 z 5, podstatně lepší než na Androidu. Bohužel nelze jednoznačně říct, čím je to způsobeno. Blizzard je totiž velmi skoupý na informace, kolik hráčů Diablo Immortal hraje a jejich rozložení na jednotlivých platformách. Odpověď však může napovědět počet jednotlivých recenzí: zatímco na Google Play je uživatelských hodnocení (pravda, nejen těch slovních) přes 768 tisíc, na App Store pouze 118 tisíc. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama