Diablo Immortal není pro šetřílky. Za vylepšení postavy zaplatíte i několik milionů korun
i Zdroj: Blizzard
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Diablo Immortal není pro šetřílky. Za vylepšení postavy zaplatíte i několik milionů korun

Diablo Immortal není pro šetřílky. Za vylepšení postavy zaplatíte i několik milionů korun

Jakub Fišer

Jakub Fišer

6. 6. 2022 17:00 5

Nové mobilní MMO RPG Diablo Immortal budí kontroverze. Start se úplně nevyvedl, titul má problémy na telefonech značky Samsung. A nyní se dozvídáme, že vývojáři se splašili s mikrotransakcemi.

Reklama

  • Mobilní Diablo schytává další kritiku
  • Dosažení maximální úrovně na jedné postavě může vyjít až na 2,5 milionu korun
  • V Nizozemí a Belgii kvůli tomu Diablo Immortal rovnou zakázali

Na úvod dlužno podotknout, že Diablo Immortal je zcela zdarma ke stažení a při hraní nemusíte utratit ani korunu. Všechna vylepšení pro vaši postavu – ať už boost schopností, tak kosmetické úpravy – je možné sehnat za regulérní herní měnu, kterou vyděláte hraním, objevováním světa, navštěvováním dungeonů, zabíjením démonů a dalších nepřátel.

Diablo Immortal má problém. Nefunguje na špičkových telefonech Samsung
i Zdroj: Blizzard

Diablo Immortal má problém. Nefunguje na špičkových telefonech Samsung

Ve světě mobilních her nemohla tento týden proběhnout větší premiéra, než příchod masivně očekávaného MMORPG Diablo Immortal…

3. 6. 2022 11:35
8

Jenomže. Jak už to u podobných typů multiplayerových MMO bývá, jistou část postupu ve hře vám mohou zpříjemnit mikrotransakce. V Diablo Immortal konkrétně hovoříme o kosmetických vylepšeních vaší postavy a rychlejším zvyšování úrovní. Ve hře si totiž můžete zakoupit speciální předměty pro zvýšení pravděpodobnosti na zisk zajímavější kořisti z dungeonů a soubojů s bossy.

Jak už to u RPG her bývá, v určité fázi hry začne být těžší a těžší posunovat úroveň svého hrdiny dál. Až vlastně dojdete do fáze, kdy už to prakticky není možné. Tuto část hry komentují tvůrci YouTube kanálu Bellular News, kteří přišli s vcelku šokujícím zjištěním.

Pokud byste chtěli svou postavu dotáhnout na úplný vrchol a “vymaxovat” všechny dovednosti a hodnoty, vyjde vás to na pořádný balík. Bellular News vyčíslili hodnotu všech nákupů ve hře za účelem dosažení maximální úrovně na 110 tisíc dolarů, tedy asi 2,5 milionu korun. Co je možná ještě horší, uživatelé tuto částku logicky nezaplatí najednou, nýbrž postupně a snadno tak ztratí pojem o tom, kolik už do Diabla nasypali.

Studio Blizzard je svými finančními choutkami nechvalně proslulé. Samotné Diablo Immortal dokonce kvůli kontroverzi s mikrotransakcemi není dostupné v Holandsku a Belgii. Tamní legislativa vnímá neoblíbené lootboxy jako hazard, a ten tvrdě potírá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama