Diablo Immortal je nejhorší hrou na trhu, rozhodli hráči. Blizzard si mezitím mne ruce
i Zdroj: Blizzard
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Diablo Immortal je nejhorší hrou na trhu, rozhodli hráči. Blizzard si mezitím mne ruce

Diablo Immortal je nejhorší hrou na trhu, rozhodli hráči. Blizzard si mezitím mne ruce

Jakub Fišer

Jakub Fišer

14. 6. 2022 09:25

Tento čtvrtek to budou přesně dva týdny od uvedení Diablo Immortal, mobilního hitu, který pobláznil celý svět fanoušků RPG. Každá mince má ale dvě strany, za perfektně navrženým titulem se skrývají také drtivé mikrotransakce a údajná “nenažranost Blizzardu”. Kde je pravda?

Reklama

  • Diablo Immortal oslavilo první týden po vydání
  • Blizzard již napočítal 10 milionů stažení napříč platformami
  • Na druhou stranu, hráči vyhlasovali nové Diablo jako nejhorší hru na trhu

Společnost Blizzard vypublikovala v pátek na svém twitterovém účtu příspěvek, ve kterém se těší z úspěchu svého free-to-play počinu Diablo Immortal. S velkou pompou oznámilo, že napříč všemi dostupnými platformami (Android, iOS/iPadOS a PC) si jen za první týden hra připsala 10 milionů stažení.

Americké studio pak ještě v tweetu napsalo, že jde o “největší launch v historii série Diablo”. Na to se jali rychle reagovat samotní hráči, kteří upozorňují, že se není čemu divit, když jde o bezplatný titul. Škoda jen, že Blizzard nesdílel také statistiku toho, kolik mu tento free-to-play počin vydělal peněz.

Komunita však nemá pro nové Diablo tolik pozitivních slov. Hru často v uživatelských recenzích označují za “odpad” a “dojnou krávu”. Agregátor recenzí Metacritic přinesl celkem alarmující zjištění. Diablo Immortal ve verzi pro PC je aktuálně nejhůře hodnocenou videohrou na tomto serveru. Z celkového počtu 2 716 komentářů je 2 646 negativních a novinka má kvůli tomu skóre 0,2 z 10.

Ačkoliv některá hodnocení jsou skutečně dlouhá a procítěná, řekněme že i věrohodná, častokrát se jedná o tzv. review bombing (komunitní akt, při kterém lidé hromadně udělují něčemu špatné hodnocení či palce dolů). Ať už tak či onak, nic to nemění na tom, že Blizzard s Diablem pokračuje ve své mikrotransakční politice, kterou přímo i nepřímo hráčům ukazuje, že jeho hlavní orientací je zisk, nikoliv spokojenost publika.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama