destilat-31-7-7-8-na-hrej-cz
Článek Destilát 31.7.-7.8. na Hrej.cz

Destilát 31.7.-7.8. na Hrej.cz

lukbas

lukbas

7. 8. 2006 22:48
Reklama

Novinky

Minulý týden začal zajímavě pro fanoušky Metal Gear Solid. Hideo Kojima totiž nelení a podílí se na tvorbě Super Smash Bros Brawl pro Wii, aby byla postava Solid Snakea pořádně zaimplementována a hra se obohatila o jednu arénu Snakeovi vlastní. Konečně se také začaly dít nějaké věci kolem připravovaných Reservoir Dogs (více čtěte v našem preview). Fanoušci klasiky Quentina Tarantina mohou ocenit novou homepage a trailer. O to více jsem zvědavý, jak to celé nakonec dopadne, když se z ukecaného filmu stane krvavá akce postavená jen na jednom původním herci.

Far Cry. Někteří hráči tvrdí, že jde o hru graficky i hratelně překonávající Doom 3 a HL2 a tak není divu, že všichni očekávají Crysis. Minulý týden autoři sdělili, že k plnému vychutnání bude potřeba oř s taktem přes 3,5Ghz, 2 GB RAM a GeForce řady 7800. Nicméně Crysis by mělo běžet i na dva roky starém železe. Pak se však dá předpokládat, že rozhodně nebude vypadat jako na nových obrázcích. Naštěstí pokud v listopadu zakoupíte PlayStation 3 tak se tohoto skvostu od Cryteku s největší pravděpodobností dočkáte taktéž, protože jsou nabírání lidé pro práci s PS3 devkity. Ostatně pokud vás poslední dobou trápily zprávy, že se kolem Cellu a PS3 stahují mračna, snad vás uklidní prohlášení, že jde vše podle plánu a dokonce budete moci použít i uložené pozice z PSX a PS2. Můžeme chtít víc? PS3 vůbec boduje, protože 17. listopadu, kdy se nová konzole dostane na trh, má pro ni vyjít očekávaný Unreal Tournament 2007. Jeho PC verze se však objeví až o několik měsíců později. Je vidět, že u Sony mají solidní marketing. Microsoft proti tomu na stejné datum sice vyjede s Gears of War, ale sáhněme si na srdce, tohle málokoho od PS3 odtáhne ke koupi Xboxu. Smutnou zprávou pak je, že demoverze GoW se jen tak nedočkáme.

E3 již nikdy nebude taková jako dřív. Tohle ve zkratce hlásá největší novinka minulého týdne. Organizace ESA se rozhodla úplně překopat formát této akce, protože během několika let změnila svůj význam. Je tak konec velkolepým šou, spoře oděným booth babes a obrovským čekačkám na párek v rohlíku nebo prezentace jednotlivých firem. E3 tak od příštího roku bude mnohem umírněnější, jen pro zainteresované a mnohem více o samotných hrách, než tomu bylo dříve. Jak se to celé povedlo, uvidíme příští rok v červenci. Nicméně náš report asi už nebude mít takové adrenalinové grády…

PlayStation Portable má neskutečný potenciál obzvláště co se grafiky týče. Jednou z her, která procesor ždímá jak to jde, byl výborný Daxter, který se po několika sidekickových rolích konečně dočkal svého vlastního dobrodružství. Zajímavostí však je, že jeho engine se stal mezi PSP vývojáři velmi oblíbeným a jde neuvěřitelně na dračku. Díky tomu by mohla úroveň her na UMD stoupnout zase o kousíček výše. Bůh žehnej Ready at Dawn. O kontroverzním simulátoru šikany jménem Bully se nepsalo už hodně dlouho. Všechny třídní mlátiče nebo spíše jejich terče jistě potěší, že tahle hra pořád žije, ale vyjde jen na PS2. Co se dá dělat, majitelé Xboxu ostrouhají. Snad to nebude důvod k vlně třídního násilí. Taktéž se objevilo první info o GTA: Vice City Stories a všechny obdivovatele Rockstar Games a odpůrce amerického justičního systému zároveň jistě potěší, že RG ustáli další žalobu. Tentokráte s lechtivým podnikem The Play Pen. Poslední nejzajímavější zajímavostí pak je, že na MTV Music Awards budou dvě nové kategorie věnované herní hudbě. Jistě bude zajímavé sledovat jak to celé dopadne.

Ohlášené hry:
FIFA 2007 (PC, PS2, PSP, DS, GBA, Xbox, Xbox360)

Two Worlds (PC, Xbox360)

Star Trek: Encounters (PS2)

CellFactor: Revolution (PC)

Medal of Honor: Heroes (PSP)

Gold hry:
Sword of the Stars (PC)

Články

Ačkoliv jsme se dostali do druhé poloviny prázdnin, na našem vydání to není nijak znát. Díky tomu si majitelé PC mohli přečíst recenzi průměrného Alliance: Future Combat, od kterého se vás snažil odradit Tomáš Krajča. Naopak Lukáš Vodrážka sepsal recenzi povedeného Rush for Berlin, takže pokud nemáte 2. světové války dost, jděte do toho! Jste-li na druhé straně barikády, mohla by vás zajímat recenze Michala Jonáše na Loco Manii. Minulý týden taktéž měli premiéru druzí Piráti z Karibiku, které doprovází 3d akční hra. Ta bohužel kvalit filmu nedosahuje ani zdaleka, o čemž se ostatně můžete dočíst v článku Lukáše Bryksy. V preview vám pak Vašek Rybář představil doopravdy nabušený titul Marvel: Ultimate Alliance, který nabídne 140 hrdinů tohoto známého komiksového vydavatelství. Pokus jste se naopak zasekli v akční pecce léta - Prey, mohly by vám pomoci tipy a triky Jirky Nehyby. O své dojmy z tuhé pařby Sword of the Stars se pak s vámi podělil Honza Horčík. Stranou nezůstala ani rubrika hardware, kde Ondřej Grym pojednává o honbě za výkonem.

Stejně živo a plno bylo v sekci konzolí a handheldů. Týden otevřel hned nový člen naší redakce, herní guru František Fuka svojí recenzí DS titulu Electroplankton. Nato přišla recenze velmi příjemného titulu Chibi Robo! od Petra Poláčka. Pokud vlastníte GameCube, jistě po ní sáhněte a nemusí to být jenom proto, že na vaši herní kostku nic nevychází. Malý robotek si to vážně zaslouží. Všichni, kdo netrpělivě očekávají příchod PS3 si pak mohli poslintat nad preview nejen letecké akce WarHawk od Juldy Rácze. To je hra příští generace se vším všudy. Do toho u nás vyšla ještě dvě témata, jedno zajímavější než druhé. Velké emoce s místy ultimátními komentáři si vysloužil článek Alžběty Trojanové o Homosexualitě ve hrách. Stejně tak velkou pozornost, ale méně jízlivých reakcí jste věnovali článku Honzy Horčíka o souboji čísel mezi konzolemi příští generace. Pokud se stále nemůžete rozhodnout, zkuste nahlédnout do budoucnosti prodejů jednotlivých konzolí.

Demoverze a plné hry

Ačkoliv jsou prázdniny v plném proudu, mezi demoverzemi to vůbec není znát. Naopak je vidět, že firmy nepodceňují přípravu na hlavní část prodejní sezóny – podzim, zima. Proto vám předně musím doporučit ještě čerstvé demo Lego Star Wars: The Original Trilogy, na které si jistě brzy budete moci přečíst naše dojmy. Hvězdné války jsou prostě stále v kurzu a kdo by se nechtěl alespoň na chvíli stát Lukem, Leiou nebo Chewbaccou. Majitele a majitelky The Sims jistě potěší demo The Sims 2 Create-A-Sim, kde si mohou sestavit svého vlastního sima a toho si importovat do plné verze hry. Za zmínku jistě také stojí demoverze vesmírného strategického simulátoru Star Wolves 2. Pokud vás nezaujal Darkstar One nebo výše zmíněné Sword of the Stars, právě vesmírní vlci mohou být tím pravým. Poslední věcí je Gumboy, který je náplní velmi podobný na PSP velmi úspěšnému LocoRoco.

Z plných her vám můžeme doporučit hlavně The Blop, freeware variaci na tolik oblíbené Katamari Damacy. Pokud holdujete MMORPG, věnujte pozornost Entropia Universe. Tahle freewareovka vás totiž za postup hrou může odměňovat opravdovými penězi. Znáte lepší motivací ke hraní? Případně si stáhněte Kal Online. Další masivní online RPG, které je zasazeno do Asie a jde o rubačku jako řemen. Pokud byste rádi zkusili něco jiného, mohl by vás dostat Ultimate Baseball Online 2006, případně poslední verze Yetisports s přízviskem Snowboard Freeride. Může být v letním parnu něco zábavnějšího než Yeti na snowboardu? Ano, ale určitě to nebude zadarmo…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama