destilat-24-7-30-7-na-hrej-cz
Článek Destilát 24.7. - 30.7. na Hrej.cz

Destilát 24.7. - 30.7. na Hrej.cz

storm2

storm2

29. 7. 2006 22:52
Reklama

Články

Tento týden jednoznačně kraluje (skromně) můj, tedy Jirky Nehyby meganávod na TES 4: Oblivion, v němž jsou popsány naprosto všechny questy a řada dalších herních prvků. Doufáme, že jste ho patřičně využili, protože jsem se při jeho psaní pořádně zapotil, a to nejen kvůli vedru. Z ostatních článků lze zmínit například hodnotné preview na Operation Flashpoint 2 od Lukáše Vodrážky, pod nímž se rozjela solidní diskuse, neméně atraktivní povídání o datadisku na F.E.A.R. od Josefa Murceka, informace o potencionálním Metal Gear killeru pro PS2 Cipher Complex, či kuriózní projekt od VB, tedy Velkého Billa, jenž zkouší spojit Sims a Tamagochi pod názvem Viva Piňata. V sekci recenzí jsme přinesli dojmy z PS2 závodů Tourist Trophy, o něž se postaral náš expert nejenom na orientální erotické praktiky Michal Jonáš, a článek o stealth akci Tenchu: Time of the Assassins pro PSP od Jirky Škrampala. Ačkoliv spadá do minulého týdne, rádi bychom připomněli ještě krutou a naprosto nemilosrdnou recenzi na titul, jenž si krutá slova rozhodně zaslouží – Hard Truck Apocalypse.

Karlovarsko se tento týden netěší jenom z technařských slavností, ale i z konference o herních technologiích, trefně pojmenované TranISTor, na kterou se zblízka podíval Jan Rylich. Jedním dechem připomeneme, že se svět dozvěděl o nejvýznamnější události ve světě hardwaru za posledních deset let: AMD koupilo ATI!

Novinky

Někdo, zatím se neví kdo, kuchtí hru podle Iron Mana. Zruinuje STALKER společnost THQ? Ta je totiž ve ztrátě 12 milionů dolarů. To Sony je na tom o poznání lépe: v prvním čtvrtletí roku 2005 byla ve ztrátě 62,8 milionů dolarů, letos to však přehoupla na zisk 274,4 milionů. Ani Ubisoft si nevede špatně, prodal přes půl milionu kopií nového Ghost Reconu. A co teprve Nintendo. Co umí firmware 2.80 pro PSP? Gearbox a Lucas Arts přislíbili podporu Nintendu Wii, ale hra podle seriálu Sopranos na něm určitě nevyjde. Hrátky s lidmi už nestačí... Sims 2 Pets je psí hra! Odkládání očekávaných her, věčné to prokletí herního průmyslu. Tentokrát se dotklo Dark Messiah of M&M, Resiho 4, rozpolceného Sama Fishera a Nintenďáckého tahouna z Legends of the Zelený Čepek's Hero, jehož Phantom Hourglass se taky opozdí. Pakliže dáte přednost veselejším zprávám, jistě vás potěší, že Darkstar One je hotová, a že byly ohlášeny nějaké ty nové tituly, například adventura Diamonds in The Rough, datadisk Rise of the Witch-King pro LOTR: BFME 2, fandovské pokračování Dark Seed, temná adventura Restless či taktická FPS Joint Task Force. Další remake chystaný pro NDS, tentokrát Castelvania: Portrait of Ruin, jasně dokazuje že 2D plošinovky zdaleka nevymřely, a chováte-li tento žánr nostalgicky v srdci, měli byste o koupi DSka vážně uvažovat. Patříte-li náhodou mezi 2000 podvodníků, kterým byl zrušen účet pro Final Fantasy XI, tato zpráva pro vás asi není novinkou. U Fantasy ještě zůstaneme, i když ne Final fantasiálně. Preferujete-li strategie s brutálnější tématikou, máme pro vás nové info o chystaménm Warhammer 40k: DoW – Dark Crushade. Hned pod tím je počteníčko o Broken Sword 4, jehož homepage byla nedávno spuštěna. Detektivové si místo toho příjdou na své v chystaném Sherlock Holmes: The Awaken. Bully je chystaná a ještě před vydáním bojkotovaná hra od Rockstar Games, je to však taky akční titul o životě v mraveništi. Poslední náboj v novinkovém zásobníku jest informace o Gears of War. A vrhneme se rovnou na downloady.

Downloady

Půlgigové demo na Call of Juarez vám jistě neuniklo, možná jste však nepostřehli o polovinu menší ukázku vesmírné strategie Sword of The Stars. Pro lenochy které baví se dívat máme tip na zvířecí video z The Sims 2 Pets, historicko strategický CivCity: Rome, na sebrání řidičáku obodovaný D1 Gran Prix pro PS2 a minutové promo video z Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII. Z vlastní tvorby nabízíme dojmy z vyzkoušení NFS: Carbon.

Patříte-li mezi choré, pardon hrdé reky, nebo spíše Řeky, kteří se v Titan Questu snaží zachránit svět od zlých zlejšků, jistě vám přijde vhod patch, jenž konečně řeší problém s padáním hry. Jste-li z těch, kdož si radši rok a půl počkají na češtinu, než aby hráli hru v originálním jazyce, určitě oceníte Koviho mravenčí práci, jejímž výsledkem je počeštěný SW: Kotor 2.

Plné hry

Pro všechny fanoušky hry, která je dle mnohých vůbec nejlepší na světě, máme potěšující zprávu. Skupinka nadšenců na ní příběhově navázala ve freewarovce Final Fantasy VII: The Dark Cloud. Dáte-li přednost ponurým hřbitovům plným zombíků, které můžete, nejlépe v multiplayeru, posílat zpátky do hrobu za pomoci vaší brokovnice, vyzkoušejte ponurou akci The Graveyard. Nebo se snad radši projedete na motorce v Moto Geeks? Nebo se do krve ztlučete s protivníky v bojovce podle dětského seriálu Power Rangers? U bojovek se ještě zdržíme: OutRage je inspirované dávným masakrem ze 16bitů, kde se prali dinosauři. Pakliže vás závody, fantazie ani mlácení nebere a radši si nasadíte pirátský klobouk, abyste v logickém Avastu dali na frak svým mozkovým buňkám, připravte se na rychlou nátlatkovou logickou akci, v níž je potřeba sbírat poklady na otáčecí ploše a postupně se k nim dostávat. Trocha údivu nad japonskými nápady by taky neuškodila, proto je zde arkáda Kirubiru, na níž není zajímavé to, že hrajete za samuraje a šviháte mečem, ale že na vás padají japonské domy! Pokračovat bychom mohli do aleluja, freewarové hry se na celém světě rodí rychleji než štěňata z dobrého vrhu, je však jen a jen na vás kterému z těch desítek titulů dáte přednost. A nezapomeňte si před hraním pořádně zadestilovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama