Desková adaptace Kingdom Come i přes úspěšný crowdfunding nevznikne. Naopak zaniká i s autory
i Zdroj: Boardcubator
Kingdom Come: Deliverance Novinka Desková adaptace Kingdom Come i přes úspěšný crowdfunding nevznikne. Naopak zaniká i s autory

Desková adaptace Kingdom Come i přes úspěšný crowdfunding nevznikne. Naopak zaniká i s autory

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 10. 2022 13:55

Brněnské studio Boardcubator, stojící za velmi úspěšným crowdfundingovým projektem deskovkové adaptace Kingdom Come: Deliverance, přineslo fanouškům nepříjemnou a dost překvapivou zprávu. Ukončilo totiž jak samotný projekt, tak své vlastní fungování. Na vině jsou finance.

Reklama

  • Autoři stolní adaptace Kingdom Come: Deliverance projekt ruší a zavírají studio
  • Problémem byl nedostatek financí a údajně podceněná kampaň, i když byla na venek velmi úspěšná

Kampaň na platformě Gamefound byla velmi úspěšná, požadovaných 100 tisíc eur se povedlo vybrat během pár hodin a přes 2000 podporovatelů nakonec na hru přislíbilo zhruba 318 tisíc eur (v přepočtu téměř 7,8 milionu korun). Hra ale vůbec nevznikne. Autoři dle svých vlastních slov podcenili situaci i ambice samotného projektu, o kterém už při spuštění kampaně věděli, že by reálně potřeboval alespoň patnáctkrát tolik prostředků (tedy přes 1,5 milionu eur). Následná “shoda nešťastných událostí”, jak ji autoři popisují, vedla i k zániku studia Boardcubator.

Hra měla velké ambice i nad rámec adaptace značky. Chtěla totiž posunout nepříliš oblíbený systém využívající mobilní aplikace na vyšší úroveň a nabídnout skutečně špičkový zážitek s hraní, okořeněný o počínání umělé inteligence nebo napříkald dabovaného vypravěče. Také první reakce recenzentů byly nadšené a projekt měl údajně obměkčit i ty, kteří ke kombinaci deskovky a mobilní aplikace chovají skutečný odpor.

Tým nicméně v oficiální zprávě podotýká, že se pokusí z dosud provedené práce vykřesat maximum, a pokud ne ve formě stolního Kingdom Come, tak alespoň jako platformu pro vytváření jiných herních světů. Důležité je také to, že přispěvatelé nepřijdou o žádné peníze, respektive jim i přes splnění cíle nebude stržena přislíbená částka.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama