Deset let na evropských dálnicích. Euro Truck Simulator 2 slaví kulaté výročí
i Zdroj: SCS Software
České hry Euro Truck Simulator 2 Novinka Deset let na evropských dálnicích. Euro Truck Simulator 2 slaví kulaté výročí

Deset let na evropských dálnicích. Euro Truck Simulator 2 slaví kulaté výročí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 10. 2022 09:01

Český kamionový simulátor Euro Truck Simulator 2 baví fanoušky už deset let. Vyšel na podzim roku 2012 a postupem let překvapil obrovským zájmem fanoušků a dlouhotrvající podporou vývojářů. Na oslavu proběhne malý event v prostředí World of Trucks.

Reklama

  • Euro Truck Simulator 2 vyšel před deseti lety
  • Prodal 13 milionů kopií a přes 80 milionů kusů DLC

Hra původně ani nevyšla na Steamu, kde je už dlouhá léta doma. Na něj se dostala až v lednu roku 2013. I tam ale rychle nacházela zájemce a dokonce se řadila mezi nejlépe prodávané tituly. “Zničehonic se malá hra s kamionovou simulací v okrajovém žánru dostala do popředí zájmu herních novinářů i celosvětové herní komunity,” vzpomínají autoři v oficiálním blogovém příspěvku.

Během let titul prodal celkem 13 milionů kopií, a navrch přihodil 80 milionů prodaných DLC. Těch vyšlo nepočítaně. Vedle sedmi velkých mapových rozšíření (osmé Heart of Russia bylo dokončeno, ale nevydáno kvůli invazi na Ukrajinu, deváté West Balkans je právě ve vývoji) jde o obrovský balík menších doplňků, tuningových dílů, speciálních polepů nebo zajímavějších zásilek. Zásadně se vyvíjela i hra jako taková, včetně mnoha technických a grafických vylepšení nebo propracovanější fyziky, ekonomiky, funkcí tahačů či možností správy přepravní firmy. 

Ostatně si můžeme připomenout, že v původní hře jsme se mohli projet jen po České republice, Německu, Lucembursku, Rakousku, Belgii, Nizozemí, Švýcarsku, Velké Británii a částech Itálie, Francie, Polska nebo Slovenska. Ve hře také chyběly licencované Mercedesy, DAF, Iveco a Volvo.

Studio SCS Software pro výročí připravilo vzpomínkový trailer a proběhl také narozeninový stream s šéfem firmy Pavlem Šeborem. Výrobce herních periferií Thrustmaster vedle toho připravil dva unikátní kusy volantů T248. Jeden zamířil ke šťastnému divákovi zmíněného streamu, druhý dostane vybraný uživatel sociálních sítí, který na oficiálních stránkách SCS Software použije hashtag #10YearsETS2. Autoři v této souvislosti vyzývají hráče, aby na Facebooku, Twitteru i Instagramu sdíleli své vzpomínky na hru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama