Dead Island 2 má šanci vyjít už tento rok. Od odhalení by jej tak dělilo 8 let
i Zdroj: Hrej.cz
Dead Island 2 Novinka Dead Island 2 má šanci vyjít už tento rok. Od odhalení by jej tak dělilo 8 let

Dead Island 2 má šanci vyjít už tento rok. Od odhalení by jej tak dělilo 8 let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 2. 2022 22:55

Dead Island 2, jenž s prvním dílem posloužil jako předloha Dying Light, může podle Toma Hendersona vyjít už tento rok. Prohlásil to ve svém nejnovějším videu, kde se kromě data vydání věnoval i úvodu příběhu.

Reklama

  • Dead Island 2 má být vydání blíže, než se předpokládalo
  • Podle herního insidera Toma Handersona má vydání připadat na poslední čtvrtletí letošního či začátek příštího roku
  • Popisuje také úvodní scénu děje

Henderson usuzuje, že Dead Island 2 vyjde v rozmezí posledního čtvrtletí 2022. Známý insider, jenž pravidelně informuje o sériích Call of Duty a Battlefield, však nezapomíná zdůraznit, že jde pouze o předběžnou vyhlídku. Pokud se tvůrci prý potážou s problémem zásadnějšího charakteru, může dojít k odkladu až na rok 2023. Mezera mezi prvním trailerem a vydáním by se v takovém případě rozšířila na devět let.

Mimo potenciálního okna vydání hovoří insider také o struktuře pasáže, jež nás do celého příběhu uvede. Shrnuje ji zhruba následovně: 

Nacházíte se na palubě letadla, které se při svém přeletu nad Hollywoodem zřítí vinou propukající nákazy zombie. Po zjištění, že jste jediní, kdo nastalou nehodu přežil, začínáte s průzkumem přilehlého okolí. V sídlech místního obyvatelstva získáváte některé cenné zdroje a rovněž svoji první zbraň. Právě její nalezení je ovšem událostí, jež přiláká další vlnu zombie, vás zažene do stok a po delším bloudění i do Hollywood Boulevard, kde se hra již plně otevře. Tedy minimálně podle nespecifikovaného zdroje Hendersona.

Ze starších zpráv vývojářů vyplývalo, že hlavní dění příběhu bude situováno do tří míst – San Francisca, Los Angeles a další neupřesněné části Kalifornie. V tomto ohledu tedy výše uvedená zpráva zatím sedí. Je však otázkou, zda bude sedět i zbytek. Fakt, že vývoj neustal, byl ostatně naposledy komentován v létě 2020.

Vývoj Dead Island 2 byl oficiálně zahájen v roce 2012, s tím, že jej pro Deep Silver mělo tvořit německé studio Yager. Posléze, kdy se začalo vyjasňovat, že na vývoj zřejmě nestačí, byla veškerá práce převedena na britské Sumo Digital (2016) a konečně i stávající britské vývojáře ze studia Dambuster (2019).

Koncem připomeňme také uniklou ukázku buildu z roku 2015.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama