Day one aktualizace pro Mass Effect Legendary Edition bude pravděpodobně větší, než celé původní hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Day one aktualizace pro Mass Effect Legendary Edition bude pravděpodobně větší, než celé původní hry

Day one aktualizace pro Mass Effect Legendary Edition bude pravděpodobně větší, než celé původní hry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 5. 2021 11:48 3

Připravovaný remaster sci-fi trilogie Mass Effect s podtitulem Legendary Edition se dočká v den vydání větší aktualizace. Ta řeší některé nejzásadnější problémy včetně plynulosti hry, efektů ambientní okluze, nasvětlení a má řešit i některé bugy spojené s obsahem. To není nic neobvyklého, takzvaných day one patchů se větší tituly dočkávají téměř vždy. V tomto případě ale situace hezky ilustruje vývoj herního průmyslu.

Reklama

  • Mass Effect Legendary Edition dostane day one patch
  • Ten je větší, než byly původní hry jako takové
  • Není to překvapivé, jen zajímavé

Hry se totiž během let překotnou rychlostí vyvíjí a zvětšují. Zmíněný patch, který byl nahrán na servery PlayStation, obsahuje zhruba 11,8 gigabajtu dat. To není na dnešní poměry nic neobvyklého, objemově ale přesahuje jednotlivé původní hry. Dle webu IGN, který na skutečnost upozornil, zabíral třetí Mass Effect v době vydání, v roce 2012, 10,6 gigabajtu, jeho předchůdce 9,25 gigabajtu a původní Mass Effect se dokonce vešel do 7 gigabajtů. Od roku 2007 se tedy nároky na volné místo posunuly značně.

Jednou z kapacitně nejnáročnějších změn je logicky implementace textur ve vysokém rozlišení, Legendární edice Mass Effectu má nabídnout plnou podporu 4K, HDR a dalších vylepšených grafických efektů. Balíček vychází zhruba za dva týdny, na Normandii se s Shepardem a spol. opět nalodíme 14. května.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama