David Jaffe neví, jestli ještě někdy udělá hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka David Jaffe neví, jestli ještě někdy udělá hru

David Jaffe neví, jestli ještě někdy udělá hru

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 11. 2018 15:15
Reklama

Poslední dny se nesou ve znamení nepříliš dobrých zpráv, vyslovených ústy legendárních herních vývojářů. Zatímco na konci minulého týdne jsme o konci v herním vývoji slyšeli od Cliffa Bleszinského, klíčové postavy za sériemi Unreal a Gears of War, teď se v podobném duchu vyjádřil i David Jaffe.

Jaffe v minulosti stál u zrodu sérií Twisted Metal a God of War, svojí budoucností u vývoje her si však není jistý. O situaci mluvil v podcastu Colina Moriartyho. „Jestli ještě někdy udělám další hru? Nevím. Nemám teď žádné plány, a rozhodně ani žádnou ambici. S tím, co jsem vytvářel v minulosti, je pro mě poměrně obtížné, přemýšlet nad nějakým dalším titulem. Když se podívám na to, co Sony dělá teď, jsem ohromený – momentálně jsem třeba závislý na Spider-Manovi. Ale hry, na kterých v současnosti dělají, jsou opravdu odlišné od toho, co mě teď baví.“

Rozhovor se dále točil okolo starších her, případně her s retro mechanismy – Jaffe se přiznal k tomu, že jej hodně bavila retro střílečka Dusk od New Blood Interactive, vydaná na začátku roku. Dle jeho slov jej více láká právě vývoj podobného titulu, k AAA hrám se už vrátit nechce.

Ve zbytku rozhovoru pak Jaffe hovoří o svých začátcích v byznysu, a dotkne se i osudu jeho zatím poslední hry, Drawn To Death, jakožto i konci jeho vlastního studia The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency, ke kterému došlo na konci února tohoto roku. Pokud vás Jaffeho životní osud zajímá, můžete si celé vyprávění poslechnout na tomto odkazu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama