Dauntless brzy vyjde i na nových konzolích, trailer názorně předvádí kouzlo next-gen verze
i Zdroj: Hrej.cz
Dauntless Novinka Dauntless brzy vyjde i na nových konzolích, trailer názorně předvádí kouzlo next-gen verze

Dauntless brzy vyjde i na nových konzolích, trailer názorně předvádí kouzlo next-gen verze

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 11. 2021 09:00

Online RPG Dauntless by se dalo označit jako odlehčená alternativa k sérii Monster Hunter, u níž navíc autoři mnohem výrazněji přitlačili na pastelky. O lovcích přerostlých potvor jsme sice dlouho neslyšeli, to ale neznamená, že si vývojáři váleli šunky. Ba naopak - poctivě makali, aby hráčům ještě letos mohli přinést nativní verzi pro nové konzole.

Reklama

  • Dautless už 2. prosince nabídne nativní verzi pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series
  • Next-gen verze dosáhne až na 4K rozlišení a 60 FPS, připraveny jsou i další výrazné úpravy

Next-gen verze se předvádí v naleštěném traileru, který asi nejlépe vypovídá o změnách oproti originálu. Konzole Xbox Series X a PlayStation 5 zvládnou hru rozjet ve 4K a 60 FPS, majitelé Xbox Series S se musí spokojit s rozlišením 1440p o stejné snímkové frekvenci. 

Tím to ale nekončí. Studio Phoenix Labs vylepšilo i nahrávací časy, které jsou na všech zmíněných strojích o 90 % rychlejší, pak zde máme konkrétní grafická vylepšení, třeba lepší nasvícení, větší vykreslovací vzdálenost, volumetrickou mlhu a další efekty. Vývojáři navíc přepracovali vybrané textury (stromy, tráva, voda).

Update pro Dauntless potěší vlky samotáře
i Zdroj: Hrej.cz

Update pro Dauntless potěší vlky samotáře

Lovci potvor z Dauntless se po vydání hry dočkali hned několika obsahových updatů, s nimiž se ve hře objevila nová agresivní…

15. 3. 2021 10:32
1

Verze pro PlayStation 5 navíc využívá možností ovladače DualSense, konkrétně adaptivní triggery, hráči se mohou těšit i na podporu 3D audia a karet aktivit. K tomu autoři přihodili 36 nových achievementů a trofejí. Cross-platform a cross-progression hra samozřejmě bude podporovat i nadále.

A kdy tedy free-to-play rubačka na nové konzole dorazí? Dauntless zde vyjde už 2. prosince, lov tedy začne už ve čtvrtek. Hra je také dostupná na PC a na konzolích Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama