Další úspěch pro Microsoft. Srbsko schválilo akvizici Activision Blizzard
i Zdroj: Unsplash
Novinka Další úspěch pro Microsoft. Srbsko schválilo akvizici Activision Blizzard

Další úspěch pro Microsoft. Srbsko schválilo akvizici Activision Blizzard

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 11. 2022 13:33

Akvizici Microsoftu probíráme opravdu komplexně. V tuto chvíli se nejvíce probírá spor mezi Microsoftem a britským úřadem CMA, kterému se nelíbí případné převzetí série Call of Duty. Tím hlavním hybatelem je také PlayStation, kterému se kroky konkurence pochopitelně nelíbí. V jiných částech světa se ale akvizice již schvaluje.

Reklama
Reklama

  • Srbsko schválilo akvizici Activision Blizzard, a to bez připomínek
  • Dle právníka to může pomoct v dalších řízeních

V minulosti jsme vás informovali například o Saudské Arábii a Brazílii, jejichž úřady investici Microsoftu schválili bez problémů. Do tohoto celku se nyní přidává i Srbsko, které akvizici herního vydavatele schválilo, opět bez připomínek.

Bohužel srbské úřady zatím nevydaly žádné dodatečné dokumenty, které by odhalovaly zákulisní informace z herního průmyslu, stejně jako to bylo v případě Brazílie nebo Velké Británie. Dle právníka Stephanea Dionneta z firmy McDermott Will & Emery, tato schválení pomohou pomoct v dalších řízeních.

„Takový krok může pomoct s brzkým projednáním Evropské komise a případně to může být použito jednotlivými stranami v řízení s antimonopolním úřadem. Každopádně stále záleží na tom, zdali protistrany, které vystupují proti akvizici, přistoupí na takové ústupky, a zdali CMA a FTC přijmou nápravná opatření,“ tvrdí Dionnet

Microsoft dle magazínu Reuters chystá navrhnout několik opatření, Evropské komisi má například předložit návrh o desetiletém vydávání Call of Duty na PlayStation.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama