Další Call of Duty od Sledgehammer Games údajně bude pokračování Advanced Warfare
i Zdroj: Sledgehammer Games / Steam
Novinka Další Call of Duty od Sledgehammer Games údajně bude pokračování Advanced Warfare

Další Call of Duty od Sledgehammer Games údajně bude pokračování Advanced Warfare

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2022 09:02

Studio Sledgehammer Games má ze tří firem zodpovědných za cyklus vývoje pokračování série Call of Duty asi nejslabší renomé. Nestojí sice za špatnými pokračováními, především jejich poslední Vanguard ale hráče moc neoslovil. To údajně vedlo k tomu, že se firma vrací k jiné podsérii. Její další díl v roce 2025 má navázat na Advanced Warfare.

Reklama
Reklama

  • Call of Duty pro rok 2025 od Sledgehammer Games má údajně navázat na Advanced Warfare
  • Původně bylo v plánu pokračování druhoválečné ságy, ale Vanguard se prodával špatně

Informaci přinesl známý leaker Ralph Valve. Dle jeho informací sice studio mělo mít velké plány s připraveným scénářem, zasazením a postavami, které představila kampaň Vanguardu. Hra se ale prodávala pod očekávání, a tvůrčí tým dostal za úkol vymyslet změnu. Na stůl se tak měl vrátit koncept pokračování Advanced Warfare z roku 2014. 

Po několika dílech s konzervativnější, pomalejší hratelností a zasazením do minulosti nebo současnosti se tak série zřejmě vrátí k rychlejšímu sci-fi pojetí postavenému na akrobatickém pohybu.

Advanced Warfare vycházelo právě v době, kdy se série téměř definitivně odebrala do budoucnosti. Navazovalo na velmi povedené Black Ops 2 a výrazně méně úspěšnou odbočku Ghosts. Hráče zaujalo třeba angažováním populárního herce Kevina Spaceyho v roli hlavní záporné postavy. Hra se zapsala do historie také tím, že v jedné ze scén nechala hráče vzdát poctu padlému spolubojovníkovi stisknutím tlačítka F. Pokyn “press F to pay respects” se postupně stal jedním z nejznámějších internetových memů a rozšířil se daleko za hranice herní komunity.

Pokud jsou Valvovy informace pravdivé, dočkáme se hry v roce 2025. Příští rok podle spekulací a dostupných informací nemá vyjít žádné další Call of Duty, aby série nabrala dech. V roce 2024 přijde na řadu Treyarch, pravděpodobně s dalšími Black Ops.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama