Daedalic s ohledem na kritiku odkládá The Lord of the Rings: Gollum. Není jisté, zda vůbec stihne letošek
i Zdroj: Daedalic Entertainment
The Lord of the Rings: Gollum Novinka Daedalic s ohledem na kritiku odkládá The Lord of the Rings: Gollum. Není jisté, zda vůbec stihne letošek

Daedalic s ohledem na kritiku odkládá The Lord of the Rings: Gollum. Není jisté, zda vůbec stihne letošek

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2022 22:00

Glumova honba za prstenem Temného pána Mordoru byla studiem Daedalic Entertainment skrze The Lord of the Rings: Gollum představena v roce 2019. Plánem bylo hru vydat ještě v roce 2021, avšak s postupnou sílící kritikou se usneslo, že se tak stane až 1. září letošního roku. Ani tato představa ovšem nevyjde. Studio v reakci na mohutnou kritiku nejnovějších záběrů oznámilo, že hru neurčitě odkládá o několik měsíců.

Reklama

  • Daedalic Entertainment odkládá The Lord of the Rings: Gollum na neurčito
  • Hra podle studia vyjde s několikaměsíčním zpožděním v reakci na odezvu hráčů
  • Původně měla vyjít 1. září

„Jsme odhodláni naplnit očekávání komunity a odhalit nevyřčený příběh Gluma způsobem, který ctí vizi J.R.R. Tolkiena. Abychom vám takto poskytli co nejlepší zážitek, rozhodli jsme se posunout datum vydání The Lord of the Rings: Gollum o několik měsíců,“ uvádí vývojářské studio na svém Twitteru. Daedalic se následně odkazuje na to, že se pokusí více přiblížit vydání v brzké budoucnosti. Ať už tím ovšem myslí cokoli, už nyní je jasné, že i pokud hra letos vyjde, spolu se seriálem Pán prstenů: Prsteny moci (2. září) to rozhodně nebude.

Vývojáři nijak významně nehovoří ani o změnách, které hodlají během přidaného času dělat. Zmiňují jen to, že za onu dobu dojde k povšednímu zlepšení hráčova dojmu, což, jak asi sami již uznáte, říká nejen málo, ale ve skutečnosti vůbec nic. Jen pro připomenutí proto uveďme, že kritika gameplaye z nedávné akce Naconu neměla hlavní příčinu jen jednu, ale vícero. Na vině bylo mimo zastaralé grafiky i pokulhávající namluvení hrdiny a nakonec i nenápaditá herní náplň, odpovídající spíše deset let starému Styxovi než novince ze světa Pána prstenů.

The Lord of the Rings: Gollum ukazuje záběry ze hry, hráči nešetří kritikou
i Zdroj: Nacon

The Lord of the Rings: Gollum ukazuje záběry ze hry, hráči nešetří kritikou

Nacon už před delší dobou oznámil tvorbu The Lord of the Rings: Gollum, stealth příběhové adventury, která se poměrně…

8. 7. 2022 13:48
1

Co se týče základního konceptu, zdá se, že alespoň zde zůstane vše při starém. Obě osobnosti našeho titulního hrdiny doprovodíme při slavné výpravě Froda a zbylého Společenstva prstenu, díky čemuž dostanou prostor nejen nové, ale i některé známé postavy. Podle tvůrců zavítáme tak například do elfy obývaného Temného hvozdu, ale i těch míst Středozemě, která naším očím zůstala dosud  skryta. Jde-li o hratelnost, titul stále sází na nepříliš akční průchod. Vetší porci času strávíme proto kradmým plížením, platformingem i vnitřními roztržkami Gluma a Sméagola . 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama