Crystal Dynamics potvrzují, že Marvel’s Avengers skončí s přidáváním obsahu. K přísunu posledního dojde za pár měsíců
i Zdroj: Crystal Dynamics
Marvel's Avengers Novinka Crystal Dynamics potvrzují, že Marvel’s Avengers skončí s přidáváním obsahu. K přísunu posledního dojde za pár měsíců

Crystal Dynamics potvrzují, že Marvel’s Avengers skončí s přidáváním obsahu. K přísunu posledního dojde za pár měsíců

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 1. 2023 07:05

Léta po neúspěšném startu, kterým si Marvel’s Avengers prošli, přichází oficiální oznámení, že slavní hrdinové již nedostanou další porci obsahu. Na svém blogu se tak po vyvstání spekulací vyslovilo studio Crystal Dynamics, které za hru zodpovídá. Hra podle jejich slov zůstane i nadále dostupná pro singleplayer i multiplayer, avšak již nenabídne přísun novinek ve formě misí nebo hrdinů.

Reklama

  • Crystal Dynamics potvrzují, že letos ukončí podporu Marvel’s Avengers
  • K poslednímu updatu dojde 31. března a další podpora skončí 30. září 
  • Hra zůstane i poté nicméně dostupná v multiplayeru i singleplayeru 
  • Nepůjde však kupovat různé kosmetické a jiné doplňky, které hráči místo toho dostanou zdarma

V blogu zveřejněném na webu studia vývojáři v pátek uvedli, že svou finální aktualizaci uvedou 31. března 2023 a veškerou podporu poté ukončí 30. září 2023. „Pro naši úžasnou komunitu po dvou a půl letech a představení dvanácti nejmocnějších hrdinů Země, po aktualizaci 2.8 z 31. března 2023, již nebudeme do Marvel’s Avengers přidávat nový obsah ani další funkce,“ stojí v prohlášení, které můžete najít zde nebo na odkazu níže. 

Další změna, kterou hra do budoucna projde, je zaměřena na in-game obchod. Vývojáři spolu s ostatním potvrdili, že s finálním updatem vypnou také rozsáhlý mikrotransakční trh – tedy zejména četné kosmetické doplňky, které hra dosud nabízela a za které byla po právu kritizována. Až bude aktualizace zpřístupněna, herní kredity již nepůjde nadále zakoupit a všechny zbývající budou automaticky převedeny na jiné herní zdroje. Veškeré herní předměty, které šlo získat pomocí mikrotransakcí, budou taktéž zpřístupněny zdarma.

Co se týče dalších souvisejících informací, pro ty musíme bohužel jinam. Jak už jsme řekli, slovům vývojářů předcházela i zevrubnější spekulace, a ta popisuje některé detaily o něco podrobněji. Podle Millera Rosse, populárního leakera, který již dříve hovořil s odkazem na zdroje v Crystal Dynamics, studio plánovalo setrvat u hryaž do druhé půlky roku 2023, ale čerstvé události kolem odchodu vedoucího vývojáře Briana Wagonera zánik uspíšily (Wagoner měl opustit studio poté, co vyšlo najevo, že na sociálních sítích zanechává rasistické a jiné homofobní příspěvky). 

Rossovy zdroje tvrdí, že Wagoner nebude po odchodu nahrazen, ale naopak dojde k dalšímu oslabení týmu. Na hře přitom od roku 2020 pracuje jen zlomek studia. Pokud si navíc uvědomíme, že většina z toho musí sdílet čas i s jinými projekty společnosti, např. Tomb Raidera od Amazonu a Perfect Dark od Microsoftu, dává o to větší smysl, že s Avengers definitivně končí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama